В наші дні для приготування різних м'ясних страв найчастіше використовується курка, так як м'ясо цієї птиці є самим доступним варіантом. Але дуже поживними та смачними виходять також страви з качиного м'яса: воно дивовижно ніжне і просто одразу ж тане в роті. Ось тільки що подати як гарнір до качки? Дане питання хвилює багатьох господинь. Гарнір може бути досить різноманітним. Наприклад, ви можете подати до птиці приготований особливим чином рис, картоплю, гречку або горох. Пропонуємо вам кілька рецептів гарнірів до качці, а ви самі виберіть для себе найбільш підходящий і смачний.
Гарнір з гречки до смаженої качки
Інгредієнти: крупа гречана - 1 ст.; вода - 2 ст.; печериці - 200 г; цибулина - 2 шт.; вершкове масло - 10 г; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Гречану крупу промиваємо, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо і варимо 20 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, моєму і обробляємо печериці, розрізаємо на 4 частини. Очищені цибулини шаткуємо тонкими полуколечками. Гриби і цибулю пасеруємо на сковороді в рослинному маслечко протягом приблизно 25 хвилин. Приправляємо гарнір сіллю і перцем по смаку, перемішуємо. При подачі на стіл заправляємо готову розсипчасту гречану кашу вершковим маслом, розкладаємо по порційних тарілках, а зверху викладаємо гриби і подаємо на стіл до качки.
Гарнір до качки по-пекінськи
Інгредієнти: борошно пшеничне - 1 ст.; кип'ячена вода; куряче яйце - 2 шт.; зелена цибуля - 20 р; рослинне масло - для смаження. Приготування Зараз розповімо який гарнір краще підходить до качку по-пекінськи . З цим блюдом чудово поєднуються гарячі млинці тонкі, злегка обсмажені на олії маслечко. Отже, змішуємо пшеничне борошно з водою і розбиваємо в неї яйця. Збиваємо суміш до стану рідкого тіста. Пір'я зеленої цибулі промиваємо, стряхиваем, подрібнюємо і висипаємо в тісто. Тепер смажимо млинці на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла.
Після цього викладаємо нарізане скибочками м'ясо птиці на готовий млинчик, поливаємо будь-яким соусом, подаємо страву до столу і насолоджуємося приготованої за класичним рецептом качкою по-пекінськи.
Гарнір до запеченої качки
Інгредієнти: морква - 2 шт.; рис - 05 склянки; капуста білокачанна - 500 г; олія рослинна; спеції. Приготування Рис промиваємо, обсушуємо і викладаємо в змащену рослинним маслом глибоку сковорідку або сотейник. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке і додаємо до рису. Готуємо на слабенькому вогні до золотистого кольору. Потім підливаємо невелику кількість води і доводимо все до кипіння.
Цим часом промиваємо, обсушуємо, нашинковиваем тонкою соломкою капусту і висипаємо її до рису з морквою. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично вливаючи воду, щоб страва не пригорає. В самому кінці підсолюємо, перчимо за смаком і коли гарнір буде повністю готовий, викладаємо на тарілку до качки.
Гарнір до качки з апельсинами
Інгредієнти: кип'ячена вода - 5 ст.; масло вершкове - 30 г; сухий подрібнений горох - 2 ст.; сіль - щіпка. Приготування Отже, для приготування смачного гарнір до качки, беремо сухий подрібнений горох, промиваємо його, замочуємо на 1 годину водою. Потім боби знову промиваємо, висипаємо в чашу мультиварки і заливаємо окропом, подсаливая за смаком. На приладі виставляємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо приблизно 2 години. У готове горохове пюре додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо і подаємо в якості гарніру до качку з апельсинами .