Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування цієї страви, але розглянемо з вами деякі з них.
Як приготувати борщ з галушками?
Інгредієнти: курка - 1 кг; картопля - 2 кг; капуста - 1 качан; морква - 3 шт.; буряк - 15 кг; цибулина - 3 шт.; рослинне масло - 100 мл; сало солоне - 100 г; цукор - 30 г; паста томатна - 2 ст. ложки; оцет - за смаком; спеції. Для галушок:
вода - 1 л; яйце - 2 шт.; борошно гречана - 500 г; сіль. Для подачі:
сметана - за смаком; зелень. Приготування Зараз розповімо, як приготувати борщ з українськими галушками . Беремо невелику тушку курки, розрізаємо її на порційні шматочки, промиваємо, кладемо у велику каструлю. Потім наливаємо приблизно 5 літрів води, підсолюємо за смаком і ставимо на середній вогонь. Коли бульйон закипить, зменшуємо полум'я, знімаємо утворилася на поверхні піну, кидаємо лавровий лист і спеції за смаком.
Варимо бульйон до готовності м'яса. А цим часом готуємо поки овочі. Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо шматочками. Капусту шаткуємо, буряк, моркву і ріпчасту цибулю чистимо і промиваємо. Буряк подрібнюємо тонкою соломкою, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю і корінь петрушки дрібненько ріжемо ножем.
Тепер готуємо обжарку: буряк підсолюємо, змішуємо з цукром, збризкуємо невеликою кількістю оцту, викладаємо в сковороду вливаємо трохи курячого бульйону і тушкуємо до м'якості.
В іншій сковороді пасеруємо на рослинній маслечко морква, ріпчаста цибулька і корінь петрушки. Готовий курячий бульйон проціджуємо, перелити в чисту каструлю і знову доводимо до кипіння.
Курку перекладаємо на окрему страву і на деякий час відставляємо в сторону. Солоне сало пропускаємо через м'ясорубку. У киплячий бульйон кидаємо нарізану картоплю і нашатковану білокачанну капусту.
Через 15 хвилин викладаємо овочеву зажарку, кладемо томатну пасту, подрібнене сало, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо гарненько страву і варимо не більше 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоюватися.
Тепер розповімо, як правильно приготувати галушки. У каструльку наливаємо 1 л води, трохи підсолюємо, доводимо до кипіння і акуратно додаємо половину порції гречаної муки. Ретельно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок, знімаємо каструлю з вогню і коли суміш охолоне, розбиваємо в неї 2 яйця і висипаємо залишилася гречану муку. Знову гарненько перемішуємо тісто. У великій каструлі кип'ятимо підсолену воду і викладаємо тісто столовою ложкою, сформувати галушки. Хвилинки через 3 відкидаємо їх на друшляк, а потім розкладаємо по тарілках, наливають борщ, заправляємо сметаною, посипаємо дрібно нарізаною зеленню і відразу ж подаємо на стіл.
Як приготувати суп з галушками?
Інгредієнти: Для супу:
курка - 500 г; картопля - 4 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; корінь селери - 05 шт.; сало свиняче - 50 г; спеції, зелень. Для галушок:
борошно - 250 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; вода - 50 мл; сіль. Приготування
Пропонуємо ще один рецепт, як приготувати суп з галушками по-полтавськи. Курку промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на середній вогонь. Варимо м'ясо 25-30 хвилин після закипання бульйону. Цибулину очистити і кидаємо в каструлю. Знімаємо з бульйону піну.
Картоплю чистимо і нарізаємо брусочками. Також подрібнюємо моркву і селеру. Сало нарубаем невеликими шматочками і обсмажуємо на сковороді, щоб витопився весь жир, а потім на ньому пасеруємо овочі.
Тепер переходимо до наступного етапу: як приготувати смачні галушки. Борошно просіваємо, робимо в ній поглиблення, вливаємо воду, кладемо розм'якшене вершкове масло, яйця і сіль. Все змішуємо, розкачуємо тісто в джгут і нарізаємо галушки завтовшки 2 див. Готову курку виймаємо з бульйону, додаємо в нього картоплю і варимо 10-15 хвилин. Потім кладемо обсмажені овочі з салом, галушки, підсолюємо супчик, розливаємо порційно і подаємо до столу.