Котлети з яловичини - досить ситне, смачне і поживне блюдо. Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром і овочевими салатами. Хочете, щоб у вас на кухні був казковий м'ясний аромат, тоді пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів.
Рецепт котлет з фаршу яловичини
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; яловичина - 800 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; йогурт - 03 ст.; спеції; часник - 3 зубчики. Приготування Зараз розберемося, як приготувати котлети з яловичини. Отже, м'ясо нарізаємо шматочками, видаляємо грубі жили. Сиру картоплю, часник і цибулю чистимо і шаткуємо кубиками. Потім всі перекручуємо на м'ясорубці, додаємо яйце, збите з йогуртом, кладемо сіль і спеції.
Тепер ретельно перемішуємо фарш, формуємо невеликі котлети, паніруємо їх за бажанням в манці і викладаємо на розігріту з рослинним маслом сковороду. Обсмажуємо блюдо з двох сторін до готовності і подаємо котлети з фаршу яловичини до столу.
Парові котлети з яловичини
Інгредієнти: свинина - 300 г; яловичина - 500 г; цибулина - 2 шт.; картопля - 1 шт.; яйце - 2 шт.; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками. Цибулю і картоплю чистимо, шаткуємо на 4 частини. Тепер подрібнюємо підготовлені інгредієнти в м'ясорубці і в отриманий фарш додаємо яйця і спеції. Масу ретельно перемішуємо і формуємо з неї невеликі котлети. У чашу мультиварки наливаємо воду. На спеціальну підставку для готування на пару викладаємо котлети, виставляємо режим «Варка на пару» і готуємо до звукового сигналу. Ось і все, смачні котлетки з яловичини готові!
Рубані котлети з яловичини
Інгредієнти: яловичина - 400 г; білий хліб - 50 г; молоко - 5 ст. ложок; цибулина - 05 шт.; рослинна олія; спеції; соєвий соус - за бажанням. Приготування Отже, спочатку давайте підготуємо м'ясо. Для цього з шматка яловичини виймаємо кістка, очищаємо його від пленочек і зайвого жиру. Потім дрібно рубаємо яловичину на шматочки. Тепер з скибочок білого черствого хліба зрізаємо шкірку і замочуємо м'якуш в молоці. Потім трохи отживаем його і додаємо до м'яса. Чистимо цибулину від лушпиння, дуже дрібно шаткуємо і приєднуємо до решти продуктів. Її можна класти сирої, а можна обсмажити в розігрітому рослинному маслі протягом декількох секунд. Готовий фарш солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо.
При бажанні додаємо в нього сушені трави, або вливаємо трохи соєвого соусу , який додасть страві не тільки специфічний смак, але і посилить м'ясний аромат. Тепер готову масу ставимо в холодильник і охолоджуємо протягом години. Після цього формуємо з фаршу невеликі котлети, злегка обвалюємо їх у панірувальних сухарях або в борошні. У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, або наливаємо олію. Обсмажуємо котлети з кожного боку по 5 хвилин до появи красивою апетитною скоринки. Подаємо соковиті котлети з яловичини гарячими в супроводі відвареного рису, картопляного пюре і салату з свіжих овочів.
Котлети з яловичини в духовці
Інгредієнти: яловичий фарш - 1 кг; цибулина - 2 шт.; хліб - 2 скибочки; яйце - 2 шт.; спеції. Приготування Цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і шаткуємо на кілька невеликих шматків. Потім перекручуємо його з хлібом через м'ясорубку, додаємо яйця і розмішуємо до однорідності. Отриману масу перекладаємо до яловичого фаршу, приправляємо спеціями за смаком і гарненько вимішуємо. Після цього формуємо котлети, викладаємо їх на деко, змащене маслом, і додаємо трохи води. Запікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.