Вернуться назад Распечатать

Кролик з грибами

Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування кролика з грибами.

Кролик у вершках з грибами


Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • тушка кролика - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • вершки - 400 мл;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • консервований печериці - 500 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування кролика, тушкованого з грибами, тушку розбираємо на порційні шматочки і обсмажуємо їх на сковороді трохи підсолюємо. Овоч чистимо, цибулю шаткуємо кільцями, моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо на рослинній маслечко. Тепер обробляємо гриби, нарізаємо їх скибочками і теж обсмажуємо до напівготовності.
    Включаємо і розігріваємо мультиварку в режимі «Випічка», а потім шарами викладаємо м'ясо, присипаємо його чебрецем, потім покриваємо морквою і цибулею, додаємо сіль, а останнім шаром викладаємо печериці. Заливаємо вершками кролика з грибами, закриваємо кришку мультиварки, вибираємо програму «Гасіння» і готуємо приблизно 45 хвилин до звукового сигналу.

    Кролик, фарширований грибами


    Інгредієнти:

  • кролик - 3 кг;

  • рис - 15 склянки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • цибулина - 2 шт.;

  • помідор - 3 шт.;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Крупу промиваємо, ошпарюємо і відкидаємо на сито. Коли вся вода стече, висипаємо її в ємність мультиварки, додаємо рослинне масло, подрібнену цибулю, помідори без шкірки і сіль. Готуємо на парі. Потім кладемо начинку свіжу зелень і ретельно перемішуємо. Тушку промиваємо, натираємо сіллю, черевце набиваємо рисом і зашиваємо. Обмазуємо кролика з грибами домашнім майонезом , кладемо на деко і відправляємо в духовку години на 2.

    Рулет з кролика з грибами


    Інгредієнти:

  • тушка кролика - 2 кг;

  • свинина - 100 г;

  • печінка - 200 г;

  • сухі гриби - 100 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Для глазурі:

  • гірчиця;

  • мед;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    З тушки кролика дуже обережно вирізаємо всі кістки, розкладаємо м'ясо на плівку, відбиваємо його,
    Кролик з грибами
    солимо і перчимо. Гриби заздалегідь замочуємо на годину в теплій воді, потім віджимаємо, подрібнюємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Печінку промиваємо, обробляємо і окремо обсмажуємо до напівготовності, після чого нарізаємо тонкими скибочками. Свинячу грудинку шаткуємо смужками.
    Для начинки змішуємо гриби, печінку, солимо, додаємо яйце і перемішуємо. Розкладаємо на кролятину смужки свинини, зверху викладаємо рівномірним шаром грибну начинку і щільно скручуємо рулет. Потім перекладаємо його на деко, змащуємо глазур'ю і запікаємо рулет до готовності при 220 градусах.