М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування кролика з грибами.
Кролик у вершках з грибами
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; тушка кролика - 1 кг; морква - 1 шт.; вершки - 400 мл; чебрець - 1 ч. ложка; консервований печериці - 500 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Для приготування кролика, тушкованого з грибами, тушку розбираємо на порційні шматочки і обсмажуємо їх на сковороді трохи підсолюємо. Овоч чистимо, цибулю шаткуємо кільцями, моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо на рослинній маслечко. Тепер обробляємо гриби, нарізаємо їх скибочками і теж обсмажуємо до напівготовності.
Включаємо і розігріваємо мультиварку в режимі «Випічка», а потім шарами викладаємо м'ясо, присипаємо його чебрецем, потім покриваємо морквою і цибулею, додаємо сіль, а останнім шаром викладаємо печериці. Заливаємо вершками кролика з грибами, закриваємо кришку мультиварки, вибираємо програму «Гасіння» і готуємо приблизно 45 хвилин до звукового сигналу.
Кролик, фарширований грибами
Інгредієнти: кролик - 3 кг; рис - 15 склянки; рослинне масло - 2 ст. ложки; цибулина - 2 шт.; помідор - 3 шт.; майонез - 3 ст. ложки; свіжа зелень. Приготування Крупу промиваємо, ошпарюємо і відкидаємо на сито. Коли вся вода стече, висипаємо її в ємність мультиварки, додаємо рослинне масло, подрібнену цибулю, помідори без шкірки і сіль. Готуємо на парі. Потім кладемо начинку свіжу зелень і ретельно перемішуємо. Тушку промиваємо, натираємо сіллю, черевце набиваємо рисом і зашиваємо. Обмазуємо кролика з грибами домашнім майонезом , кладемо на деко і відправляємо в духовку години на 2.
Рулет з кролика з грибами
Інгредієнти: тушка кролика - 2 кг; свинина - 100 г; печінка - 200 г; сухі гриби - 100 г; яйце - 1 шт. Для глазурі:
гірчиця; мед; сіль; рослинне масло. Приготування З тушки кролика дуже обережно вирізаємо всі кістки, розкладаємо м'ясо на плівку, відбиваємо його,
солимо і перчимо. Гриби заздалегідь замочуємо на годину в теплій воді, потім віджимаємо, подрібнюємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Печінку промиваємо, обробляємо і окремо обсмажуємо до напівготовності, після чого нарізаємо тонкими скибочками. Свинячу грудинку шаткуємо смужками.
Для начинки змішуємо гриби, печінку, солимо, додаємо яйце і перемішуємо. Розкладаємо на кролятину смужки свинини, зверху викладаємо рівномірним шаром грибну начинку і щільно скручуємо рулет. Потім перекладаємо його на деко, змащуємо глазур'ю і запікаємо рулет до готовності при 220 градусах.