На відміну від класичного способу приготування голубців це страва з пекінської капусти виходить більш ніжним і ароматним, а готується навіть набагато простіше. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти, а ви самі виберіть для себе найбільш підходящий і смачний.
Рецепт голубців з пекінської капусти
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 шт.; м'ясний фарш - 300 г; рис - 4 ст. ложки; зелень - за бажанням; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; рослинна олія: томатний сік - 1 ст.; м'ясний бульйон - 15 ст.; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати голубці з пекінської капусти. Отже, спочатку відрізаємо у капусти качан і розбираємо овоч на окремі листочки. Тепер відварюємо їх не більше хвилини в окропі до м'якості. Потім перекладаємо проварені листя на блюдо і даємо їм стекти і гарненько охолонути.
А цим часом давайте приготуємо начинку для голубців. Для цього рис попередньо замочуємо на півгодини в холодній воді, а потім кілька раз промиваємо. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо. Зелень як слід, промиваємо, стряхиваем і також дрібно рубаємо. Тепер з'єднуємо в одній посудині м'ясний фарш, вимочений рис, цибулю і свіжу зелень. Перчимо і солимо начинку за смаком і ретельно перемішуємо. Після того, як все підготовлено, починаємо робити самі голубці.
Для цього беремо аркуш пекінської капусти, викладаємо на нього трохи приготовленої начинки, краї підгинаємо до центру і закатуємо, надаючи голубцю форму рулетика. Точно також чинимо з усіма капустяним листям.
Далі беремо сковороду, розігріваємо, наливаємо трохи рослинного масла і викладаємо наші голубці швом вниз. Обсмажуємо з двох боків, а потім обережно перекладаємо в глибоку каструлю.
Тепер чистимо моркву і ріпчасту цибулю, потім моркву натираємо на крупній тертці і дрібно рубаємо цибулька. Підсмажуємо овочі на рослинному маслі, додаємо до них томатний сік , перемішуємо, підсолюємо і перчимо підливку. Тушкуємо все до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
Заливаємо цією піджаркою наші голубці, вливаємо м'ясний бульйон і готуємо на маленькому вогні з закритою кришкою 30 хвилин. Готові голубці з пекінської капусти викладаємо на велике блюдо, поливаємо сметаною, посипаємо свіжою рубаною зеленню і подаємо на стіл.
Ліниві голубці з пекінської капусти
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 шт.; філе індички - 300 г; свіжі шампіньйони - 5 шт; сир зернистий - 300 г; помідор - 1 шт.; свіжа зелень; часник - 3 зубчики; спеції. Для соусу:
томатна паста - 2 ст. ложки; вода - 3 ст. ложки; спеції; часник - 1 зубчик. Приготування Для приготування голубців з пекінської капусти філе індички або курки промиваємо, обробляємо і нарубаем маленькими кубиками. Потім викладаємо м'ясо в глибоке блюдо, додаємо зернистий сир, подрібнені гриби, дрібно порубані томати, зелень, приправляємо начинку сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Все перемішуємо і залишаємо фарш в бік. Від качана пекінської капусти відокремлюємо листочки, опускаємо їх на 2-3 хвилини в крутий окріп, а жорсткі ребра зрізаємо ножем, або злегка відбиваємо. Тепер м'ясну начинку викладаємо на лист капусти і загортаємо туго в рулет.
Голубці перекладаємо в змащену рослинним маслом форму для запікання і переходимо до соусу. Для цього змішуємо томатну пасту з подрібненою зеленню, додаємо часник і вливаємо трохи води. Змащуємо цією сумішшю кожен голубець і відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо голубці в листі пекінської капусти хвилин 35-40.