Тушкована яловичина з підливою - страва, що підходить практично до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування тушкованої яловичини.
Рецепт яловичини з підливою
Інгредієнти: яловичина - 200 г; цибулина - 1 шт.; томатна паста - 5 ст. ложок; спеції. Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. М'ясо обробляємо, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Потім викладаємо підготовлені інгредієнти в чавунець і тушкуємо під кришкою хвилин 10. Потім викладаємо томатну пасту, доливаємо трохи води, розмішуємо все, солимо і готуємо ще 40 хвилин. Якщо ви хочете, щоб підлива вийшла густий, просіваємо через дрібне сито трохи борошна і розмішуємо гарненько. Готову яловичину подаємо до будь-якого гарніру.
Рецепт тушкованої яловичини з підливою
Інгредієнти: яловичина - 600 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; борошно - 2 ст. ложки; лавровий листочок; спеції. Приготування Давайте розберемо ще один рецепт, як тушкувати яловичину з підливою. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо м'ясо на соняшниковій маслечко. Потім додаємо нашатковану кільцями цибулю, натерту соломкою моркву і пасеруємо все до готовності овочів.
Борошно обсмажуємо окремо на сухій сковороді, викладаємо томатну пасту, перемішуємо і з'єднуємо суміш з м'ясом. Тепер вливаємо трохи гарячої води або бульйону, солимо за смаком і тушкуємо страву ще хвилин 10. За 2 хвилини до готовності кидаємо лавровий листочок і розкладаємо готовий гуляш з яловичини по тарілках!
Яловичина з підливою в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 1 кг; цибулина - 3 шт.; морква - 1 шт.; майонез - 2 ст. ложки; спеції; кетчуп - 2 ст. ложки. Приготування Для приготування яловичини з підливою, м'ясо спочатку промиваємо теплою водою, обсушуємо і викладаємо на обробну дошку. Очищаємо його від жилок і нарізаємо на шматочки. Моркву чистимо від шкірки і грубо шаткуємо. Точно також чинимо з цибулею.
Тепер викладаємо яловичі шматочки і овочі в глибоку миску, додаємо майонез і кетчуп . Солимо, перчимо до смаку, добре все перемішуємо до утворення однорідної маси. Потім замотуємо ємність харчовою плівкою і ставимо на ніч у холодильник настоятися.
Після закінчення часу дістаємо посуд, в чашу мультиварки наливаємо очищену воду, а зверху ставимо насадку. Застеляємо дно харчовою фольгою, розрівнюємо її руками фольгу і викладаємо туди м'ясо з овочами. Включаємо режим «Варка» і засікаємо приблизно 50 хвилин.
Яловичина, смажена з підливою
Інгредієнти: філе яловичини - 1 кг; бульйон - 350 мл; борошно - 25 г; сметана - 150 г; масло вершкове - 75 г; цибулина - 1 шт.; томатний гострий соус - 25 мл; спеції; листя свіжої м'яти; зелену цибулю. Приготування Перш ніж приготувати яловичину з підливою, м'ясо промиваємо, обсушуємо і зрізаємо сухожилля і зайвий жир. Потім нарізаємо його впоперек волокон овальними скибочками, товщиною приблизно 5 мм Посипаємо яловичину сіллю і перцем, обсмажуємо на сильному вогні з
додаванням вершкового масла і перекладаємо на тарілку. Накриваємо кришкою, щоб м'ясо не охололо.
Для приготування соусу, пасеруємо в тому ж маслі дрібненько нарізану ріпчасту цибулька, вливаємо трохи бульйону, перемішуємо і прогріваємо. Борошно обсмажуємо окремо на сухій сковороді до кремового кольору, а потім посипаємо їй цибулю, гарненько перемішати і кладемо сметану, томатний соус і сіль з перцем. Смажене м'ясо розкладаємо на порційні тарілки і поллємо приготованим соусом. Присмачую блюдо подрібненими листочками свіжої м'яти і відразу ж подаємо на стіл.