Вернуться назад Распечатать

Гречка з цибулею

Гречка з цибулею
Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а також під час дотримання постів.

Рецепт гречки з цибулею


Інгредієнти:

  • гречка - 1 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 20 г;

  • окріп - 2 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Крупу промиваємо і перекладаємо в чавунець. Дрібно рубаний цибулю пасеруємо окремо на вершкове масло і додаємо до гречки. Заливаємо все окропом, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, прикриваємо кришкою і варимо на слабенькому вогні хвилин 20 до готовости.

    Гречка, смажена з цибулею


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 200 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції;

  • гречка - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, гречку перебираємо, промиваємо, заливаємо холодною водою, солимо за смаком і варимо 20 хвилин з моменту закипання під кришкою. Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками і разом з подрібненим півкільцями цибулею підсмажити на сковороді хвилин 7. Потім викладаємо до овочів готову гречку і обсмажуємо все на сильному вогні протягом 5 хвилин. Смачна гречка з грибами готова!

    Гречка з морквою і цибулею


    Інгредієнти:

  • гречка - 1 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Гречку відварюємо до готовності в підсоленій воді. Овочі чистимо, моркву нарізаємо кубиками, а цибулю дрібно шаткуємо. Потім пасеруємо їх на рослинному масло до золотавого кольору. До готової обжарке викладаємо гречку, додаємо шматочок вершкового масла і дрібно нарубаний зубчик часничку. Ретельно все перемішуємо, накриваємо кришкою і тримаємо на вогні 3 хвилини.

    Гречка з цибулею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • вершкове масло;

  • варене яйце - 2 шт.;

  • зелень - за смаком;

  • гречка - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • спеції.


  • Гречка з цибулею
    Приготування
    Лук очищаємо і нарізаємо кубиками. Тепер на мультиварці виставляємо режим «Мультиповар», встановлюємо температуру 160 градусів, розігріваємо трохи масла і пасеруємо цибулю приблизно 5 хвилин. Потім перекладаємо його в миску, додаючи дрібно порубані яйця і зелень.
    У чашу мультиварки всипаємо гречку і обсмажуємо до золотистого кольору, хвилин 5. Після цього вливаємо воду, злегка підсолюємо крупу, доводимо до кипіння, знімаємо піну, накриваємо кришкою і варимо кашу до готовності. У самому кінці додаємо цибульно-яєчну суміш, перемішуємо і подаємо гречку до столу.