Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а також під час дотримання постів.
Рецепт гречки з цибулею
Інгредієнти: гречка - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 20 г; окріп - 2 ст.; спеції. Приготування Крупу промиваємо і перекладаємо в чавунець. Дрібно рубаний цибулю пасеруємо окремо на вершкове масло і додаємо до гречки. Заливаємо все окропом, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, прикриваємо кришкою і варимо на слабенькому вогні хвилин 20 до готовости.
Гречка, смажена з цибулею
Інгредієнти: свіжі печериці - 200 г; цибулина - 1 шт.; спеції; гречка - 1 ст.; вода - 2 ст.; рослинне масло - 3 ст. ложки. Приготування Отже, гречку перебираємо, промиваємо, заливаємо холодною водою, солимо за смаком і варимо 20 хвилин з моменту закипання під кришкою. Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками і разом з подрібненим півкільцями цибулею підсмажити на сковороді хвилин 7. Потім викладаємо до овочів готову гречку і обсмажуємо все на сильному вогні протягом 5 хвилин. Смачна гречка з грибами готова!
Гречка з морквою і цибулею
Інгредієнти: гречка - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; рослинне масло - 3 ст. ложки; вершкове масло - 50 г; спеції. Приготування Гречку відварюємо до готовності в підсоленій воді. Овочі чистимо, моркву нарізаємо кубиками, а цибулю дрібно шаткуємо. Потім пасеруємо їх на рослинному масло до золотавого кольору. До готової обжарке викладаємо гречку, додаємо шматочок вершкового масла і дрібно нарубаний зубчик часничку. Ретельно все перемішуємо, накриваємо кришкою і тримаємо на вогні 3 хвилини.
Гречка з цибулею в мультиварці
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; вершкове масло; варене яйце - 2 шт.; зелень - за смаком; гречка - 1 ст.; вода - 2 ст.; спеції. Приготування Лук очищаємо і нарізаємо кубиками. Тепер на мультиварці виставляємо режим «Мультиповар», встановлюємо температуру 160 градусів, розігріваємо трохи масла і пасеруємо цибулю приблизно 5 хвилин. Потім перекладаємо його в миску, додаючи дрібно порубані яйця і зелень.
У чашу мультиварки всипаємо гречку і обсмажуємо до золотистого кольору, хвилин 5. Після цього вливаємо воду, злегка підсолюємо крупу, доводимо до кипіння, знімаємо піну, накриваємо кришкою і варимо кашу до готовності. У самому кінці додаємо цибульно-яєчну суміш, перемішуємо і подаємо гречку до столу.