Вернуться назад Распечатать

Гречка з печінкою

Гречка з печінкою
Для приготування гречки з печінкою ви можете вибрати будь-яку печінку. Куряча і вирощувати індичат печінка згодиться для приготування страви на швидку руку, так як вона готується набагато швидше. У випадку якщо ви хочете залишити гречку довше, щоб надати їй аромат, використовуйте яловичу або свинячу печінку.
Про те як приготувати гречку з печінкою читайте нижче.

Рецепт гречки з печінкою в горщику


Інгредієнти:

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • яловича печінка - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • вершкове масло;

  • рослинна олія;

  • яловичий бульйон - 3 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю і моркву натираємо на дрібній тертці і пасеруємо до золотистого кольору на рослинній олії. Яловичу печінку очистити від плівок і проток, після нарізаємо великими кубками і кладемо на сковорідку до овочів. Як тільки печінка схопиться зі всіх сторін - вона готова.
    Гречану крупу перебираємо і промиваємо. На дно горщика укладаємо пасеровані овочі з печінкою, а зверху розподіляємо гречану крупу. Заливаємо вміст горщиків яловичим бульйоном так, щоб покрити на 1 палець, слідом кладемо шматочок вершкового масла. Накриваємо горщики кришкою. Яловича печінка з гречкою повинна протушкувати в духовці при середній температурі до повного випаровування рідини. Якщо ви любите розсипчасту гречку, то зменшите кількість бульйону і залийте їм гречку так, щоб рідина ледь покривала крупу.

    Куряча печінка з гречкою


    Цей рецепт згодиться на випадок, якщо у вас вже є готова варена гречка і до неї потрібно приготувати що-небудь гаряче на швидку руку. Котлети з печінки з гречкою - ситне, просте і дуже поживне блюдо.
    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Гречка з печінкою
    Приготування
    Курячу печінку ретельно промиваємо холодною водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Пропускаємо печінку разом з ріпчастою цибулею через м'ясорубку, а у готовий фарш додаємо яйця, спеції і трохи борошна для зв'язки. В результаті консистенція фаршу повинна нагадувати таку у тесту на оладки.
    На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому котлетки з обох боків до золотистого кольору. Гречка з котлетами з курячої печінки подається разом з подрібненою зеленню, свіжим салатом і улюбленим соусом.