Яловичина з капустою - відмінне ситне блюдо, яке поєднує в собі одночасно і закуску і гарнір. Пропонуємо вам спробувати це чудове блюдо і насолодитися його приголомшливим смаком і ароматом.
Яловичина з капустою і картоплею
Інгредієнти: яловичина - 300 г; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; капуста - 500 г; цибулина - 1 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; спеції; зелень. Приготування Зараз розповімо, як тушкувати капусту з яловичиною. Овочі чистимо, дрібно нарізаємо цибульку, моркву натираємо на тертці. М'ясо рубаємо невеликими шматками і обсмажуємо на сковороді з усіх боків. Потім заливаємо його окропом і тушкуємо на повільному вогні, злегка підсолюємо і поперчив.
Далі в окремій сковороді пасеруємо до золотистого кольору цибулю з морквою. Томатну пасту злегка розводимо водою, виливаємо на сковорідку, все перемішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Капусту шаткуємо соломкою, додаємо до обжарке разом з порізаним картоплею і готуємо все на повільному вогні хвилин 10-15. Потім змішуємо овочі з м'ясом, посипаємо порубаним часником і зеленню, все перемішуємо, закриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 10.
Салат з капустою і яловичиною
Інгредієнти: відварна яловичина - 350 г; капуста білокачанна - 250 г; картопля - 2 шт.; зелений горошок консервований - 150 г; яблуко - 1 шт.; чорнослив - 50 г; варені яйця - 2 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; майонез - 200 мл; спеції. Приготування Картоплю відварюємо в шкірці, остуджуємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Зварені круто яйця дрібно шаткуємо разом із зеленню. Яблуко очищаємо від шкірки і насінної коробочки, натираємо на крупній терочке. Чорнослив звільняємо від кісточок і замочуємо в теплій воді на 1 годину. Капусту шаткуємо соломкою, солимо, перчимо і трохи тушкуємо з рослинним маслом. М'ясо нарізаємо тонкими брусочками, змішуємо з іншими компонентами, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
Суп з яловичиною і капустою
Інгредієнти: квашена капуста - 300 г; яловичина - 250 г; свиняче сало - 100 г; м'ясний бульйон - 500 мл; цибулина - 1 шт.; огірок солоний - 1 шт.; борошно - 15 г; зелень; спеції; зелений горошок - 200 р. Приготування Капусту трохи віджимаємо, щоб у неї не залишився розсіл, але не був присутній сильно кислий смак. Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо, пасеруємо на свинячому салі, додаючи спеції, капусту і лавровий листок. Тушкуємо все це на невеликому вогні. Огірки очищаємо від шкірки і кладемо разом з м'ясом, нарізаним кубиками, капусту, коли та стане м'якою. Обсмажену окремо на розпеченій сковороді борошно змішуємо з м'ясним теплим бульйоном і заливаємо наш суп. Продовжуємо тушкувати страву ще 15-20 хвилин на невеликому вогні. В самому кінці висипаємо консервований зелений горошок, перемішуємо і подаємо готову солянку з капусти з яловичиною на стіл, заправляючи чорним меленим перцем і подрібненою зеленню.