Пропонуємо вам приготувати сьогодні ароматну, смачну і тане в роті картоплю з перцем, яка прикрасить будь-який стіл!
Картопля з болгарським перцем
Інгредієнти: цибулина - 2 шт.; олія оливкова - 3 ст. ложки; картопля - 5 шт.; болгарський перець - 2 шт.; часник - 2 зубчики; паприка - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками середньої величини. Болгарський перчик обробляємо, моєму і шаткуємо квадратиками. Цибулю і часник подрібнюємо.
Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї оливкова масло, нагріваємо і пасеруємо на сильному вогні цибулю близько 1-2 хвилини. Далі додаємо перець і смажимо, помішуючи, ще близько 2-3 хвилин. Після цього викладаємо картоплю, підсолюємо до смаку, перемішуємо, посипаємо овочі меленою паприкою, накриваємо сковороду кришкою і готуємо близько 20 хвилин, до готовності. В кінці приготування додаємо часник, акуратно перемішуємо і подаємо смажену картоплю з перцем на стіл.
Картопля в духовці з перцем
Інгредієнти: картопля - 1 кг; перець болгарський - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; біле сухе вино - 100 мл; часник - 3 зубчики; олія оливкова - 100 мл; лавровий лист - 2 шт.; мелена паприка - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Овочі очищаємо і нарізаємо: картопля - тоненькими скибочками, болгарський перчик - смужками, цибулю - півкільцями, а часник видавлюємо через прес.
У форму для випічки наливаємо трохи масла і викладаємо в неї шарами спочатку гуртки картоплі, потім перець і цибуля. Кожен шар підсолюємо, перчимо та посипаємо меленою паприкою та часником. Додаємо лаврові листи і поливаємо все залишилися олією. Далі обережно вливаємо вино, трохи води і запікаємо страву в духовці приблизно 1 годину при 200 градусах.
Картопля з помідорами і перцем
Інгредієнти: білокачанна капуста - 300 г; картопля - 4 шт.; болгарський перець - 1 шт.; помідори - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль; рослинна олія; зелень. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на розігрітій сковороді в рослинному маслі. Потім додаємо нашатковану соломкою капусту і готуємо, поки вона не стане м'якою. Цибулю і моркву чистимо, подрібнюємо півкільцями, перець обробляємо і кришимо кубиками. Тепер викладаємо всі підготовлені овочі до картоплі з капустою і тушкуємо приблизно хвилин 10-15 хвилин до м'якості. Потім викладаємо нарізані кубиками помідори, підсолюємо за смаком, перчимо, прикрашаємо базиліком, перемішуємо і тушкуємо картоплю з перцем до готовності.