Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику. Гаряче блюдо разом з гарніром можна приготувати без особливих зусиль, що особливо актуально після довгого робочого дня. Як приготувати яловичину в горщику з картоплею читайте далі.
Яловичина в горщику, тушкована з картоплею
Інгредієнти: яловичий фарш - 500 г; картопля - 2 шт.; яловичий бульйон - 3 ст.; вода - 1 ст.; томатне пюре - 450 г; помідори - 2 шт.; заморожена кукурудза - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Розігріваємо сковороду і швидко обсмажуємо на неї фарш до тих пір, поки він не стане золотистим. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. На окремій сковороді смажимо до золотистого кольору тонкі кільця цибулі. Томатне пюре змішуємо з водою і нарізаними кубиками томатами. Розподіляємо картопля по горщикам, зверху викладаємо фарш, а за ним шар цибулі і кукурудзи. Заливаємо вміст горщиків томатним пюре і яловичим бульйоном а потім накриваємо кришкою. Ставимо горщики в духовку на 25-30 хвилин при 190 градусах.
Яловичина в горщику з картоплею і чорносливом
Інгредієнти: яловичина - 750 г; картопля - 3-4 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; цукіні - 2 шт.; часник - 1 зубчик; бульйон яловичий - 15 л; чорнослив - 10 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; червоне вино (сухе) - 500 мл; лавровий лист - 2 шт. Приготування У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому яловичину, нарізану великими шматками. Як тільки м'ясо стане золотистим зовні - прибираємо його зі сковороди. На місце м'яса кладемо нарізану кільцями цибулю і подрібнений часник, обсмажуємо все до тих пір, поки цибуля не стане прозорим. Як тільки це відбудеться, додаємо на сковороду нарізану кубиками цукіні і моркву. Чекаємо, поки овочі дійдуть до напівготовності, після чого знімаємо їх з вогню.
Формочки змащуємо маслом і викладаємо на дно нарізаний невеликими кубиками картоплю. Розподіляємо по горщикам обсмажені овочі і нарізаний чорнослив поверх всього викладаємо кубики яловичини. Заливаємо вміст горщиків яловичим бульйоном і вином, поверх кладемо лавровий лист. Солимо і перчимо м'ясо. ставимо страву в духовку, розігріту до 160 градусів і готуємо 15-2 години, або до тих пір, поки м'ясо не почне розпадатися на волокна. Готову страву подаємо з легким салатом в супроводі келиха червоного вина.