Пальчики з грибами - оригінальна і до того ж дуже просте блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і підійде практично до будь-якого гарніру!
Пальчики зі свинини з грибами
Інгредієнти: філе свиняче - 1 кг; цибулина - 3 шт.; майонез - 100 мл; печериці - 300 г; рослинна олія - за смаком; кріп; спеції. Приготування Отже, свіжі печериці та цибулю чистимо, обробляємо, дрібно нарізаємо і пасеруємо на маслечко. Потім додаємо подрібнений кріп, солимо за смаком і перемішуємо. Свинину нарізаємо скибочками, гарненько відбиваємо, посипаємо кожен шматочок спеціями і промазуємо з одного боку майонезом. Зверху викладаємо трохи начинки, скачуємо в рулетики і обмотуємо туго ниткою.
Тепер викладаємо м'ясні пальчики на сковороду, наливаємо масло і злегка обсмажуємо з усіх боків на сковороді, а потім перекладаємо в казанок, наливаємо трохи води і тушкуємо свинячі пальчики з грибами 30-40 хвилин на слабенькому вогні.
Курячі пальчики з грибами
Інгредієнти:
філе куряче - 500 г; крохмаль - 2 ст. ложки; печериці - 200 г; майонез - 1 ст. ложка; цибулина - 2 шт.; рослинна олія; мінеральна газована вода - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Куряче філе розрізаємо на поздовжні шматочки, солимо і перчимо. Тепер робимо кляр : змішуємо майонез, крохмаль і газовану воду. Кладемо в нього курячі шматочки і залишаємо хвилин на 15. Цибулину і гриби чистимо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко, підсолюємо за смаком.
Тепер на кожен шматочок курки викладаємо начинку, загортаємо в рулетик і закріплюємо зубочисткою. Готові пальчики обсмажуємо в сковороді до появи рум'яної скоринки, а потім перекладаємо їх на паперовий рушник. Подаємо цю страву з картопляним пюре і з кисло-солодким соусом .
М'ясні пальчики з грибами
Інгредієнти: свіжі печериці - 200 г; сир - 50 г; грудка куряча - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; спеції. Приготування Куряче філе відокремлюємо від кісток і кожен шматочок розрізаємо вздовж на частини. Потім відбиваємо м'ясо, солимо і перчимо за смаком. Тепер переходимо до приготування начинки. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями, гриби обробляємо і нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі до рум'яного кольору на рослинній маслечко, а потім охолоджуємо. У готову начинку додаємо тертий сир і перемішуємо, подсаливая за смаком. Далі беремо смужку курячого філе, викладаємо трохи начинки і загортаємо м'ясо рулетиком. Коли всі «пальчики» готові, обсмажуємо до появи скоринки.