Вернуться назад Распечатать

Картопля з сосисками

Картопля з сосисками
Іноді хочеться приготувати щось просте і ситне, і щоб не морочитися особливо, і щоб швидко. Такий підхід до організації повсякденних трапез добре знайомий не тільки самотнім і зайнятим людям, але і тим, хто щодня готує для родини.
Дуже просто приготувати картоплю з сосисками. Сосиски вибирайте якісні (зазвичай вони не коштують дешево), від перевірених виробників.

Смажена картопля з сосисками


Приготування
Очищену картоплю нарізаємо довільно і смажимо на сковороді в щадному режимі (краще на свинячому або курячому жирі), а сосиски відварюємо протягом 3-х хвилин в киплячій воді. Ось і все готово, подаємо з гострим томатним соусом (томат-паста + часник + гострий червоний перець) та/або гірчицею і зеленню.
В більш здоровому варіанті картоплю (як і сосиски) краще зварити і пюрировать (або не пюрировать). І - з цибулькою зелененьким.

Сосиски з картоплею в лаваші, запечені в духовці


Приготування
Розрізаємо вірменський лаваш на пласти прямокутної форми, в якості начинки використовуємо картопляне пюре, змішане з рубаною зеленню і нарізані смужками на всю ширину шматочки лаваша сосиски (зручно - кожну на 4 частини вздовж). Чи можна накришити сосиски і використовувати їх як великий фарш, перемішавши з картопляним пюре і зеленню. Загортаємо як рулетики або млинчики і запікаємо протягом 20-25 хвилин.

Запіканка з картоплею і сосисками


Інгредієнти:

  • картопляне пюре - близько 300-400 г;

  • сосиски (ну, або сардельки) - близько 200-400 г;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • борошно пшеничне високосортна - 3-8 ст. ложок;

  • спеції сухі мелені (на ваш розсуд);

  • зелень свіжа різна (в тому числі і зелена цибуля);

  • часник - 1-3 зубчики;

  • сир твердий - 100 г;

  • жир для змащування форми.


  • Приготування
    Картопля з сосисками
    Картопляне пюре (звичайно, добре б приготувати його з додаванням натуральних вершків або молока і вершкового масла) змішуємо з дуже дрібно нарізаними сосисками (кубиками) або, якщо хочете, кружечками. Додаємо яйця, борошно, спеції, рубані зелень і часник. Ретельно перемішуємо.
    Форму змащуємо жиром і заповнюємо картопляно-сосисочної масою. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-40 хвилин (залежить від температури і конструкції конкретної духовки). Готову запіканку присипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. І чекаємо 15 хвилин, поки сир розплавиться. Ще трохи охолоджуємо, і можна розрізати на порції і подавати, наприклад, з гарячим узваром або кисломолочними продуктами.