А чи знаєте ви, що кабачки чудово поєднуються з м'ясним фаршем, доповнюють один одного? В результаті виходить дуже оригінальне і пікантне блюдо, яке можна подавати на стіл з будь-яким гарніром і овочами.
«Човники» з кабачків з фаршем
Інгредієнти: кабачок - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; помідор - 1 шт.; часник - 2 зубчики; яйце - 1 шт.; сир - 200 г; спеції. Приготування Давайте розберемося, як запекти кабачки з фаршем. Кабачки промиваємо, розрізаємо уздовж, акуратно вирізаємо серединку так, щоб стінки залишилися щільними. Далі подрібнюємо кубиками м'якоть від кабачків, очищений цибулю і помідор. Часник видавлюємо через прес. Тепер до нашого овочевого фаршу додаємо яйце і ретельно перемішати. Після цього викладаємо «човники» на деко, заповнюємо їх приготованою начинкою, посипаємо тертим сиром і запікаємо кабачки з фаршем в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 30 хвилин.
Кабачки з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; м'ясний фарш - 200 г; рис - 100 г; часник - 3 зубчики; насіння соняшнику - 1 жменя; сир - 200 г; кетчуп - за смаком; спеції. Приготування Рецепт приготування кабачків з фаршем дуже простий. Рис заздалегідь відварюємо до напівготовності. М'ясний фарш змішуємо зі спеціями, солимо за смаком і видавлюємо часник. Кабачок розрізаємо навпіл, вирізаємо м'якоть акуратно і у нас виходять своєрідні «кошики». Далі заповнюємо їх начинкою: першим шаром викладаємо фарш, потім рис і заливаємо все томатним кетчупом . Викладаємо кабачки в мультиварку, вибираємо режим «Випічка» і готуємо 1 годину. Цим часом натираємо на крупній тертці сир і після звукового сигналу, посипаємо їм наше блюдо і прикрашаємо зверху насінням соняшника. На таймері приладу виставляємо 15 хвилин і тому ж режимі доводимо кабачки до готовності.
Котлети з кабачками і фаршем
Інгредієнти: рис - 1 ст.; капуста білокачанна - 250 г; кабачок - 250 г; м'ясний фарш - 300 г; спеції; цибулина -1 шт.; кріп для прикраси. Приготування Фарш з'єднуємо з натертим і віджатим кабачком, додаємо подрібнену цибулину, додаємо яйце і перемішуємо. Отриману масу солимо, перчимо за смаком. Капусту дрібно шаткуємо і додаємо у фарш. Рис промиваємо, відварюємо, остуджуємо і висипаємо в фарш, перемішуючи до однорідності. Змочуємо Руки в невеликій кількості соняшникової масла, формуємо котлети, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.