В якості одного з варіантів смачного і ситного основного блюда, рекомендуємо випробувати рецепти м'ясних рулетів з чорносливом. Смакове поєднання м'яса з чорносливом може варіювати в залежності від того, яке м'ясо використовувати і чим власне доповнювати ягоди чорносливу в начинці.
Рулет зі свинини з чорносливом
Інгредієнти: морква - 4 шт.; фенхель - 1 шт.; сіль, перець; оливкова олія - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; чорнослив - 1 ст.; кисле яблуко - 1 шт.; свіжий чебрець - 1 ч. ложка; свиняча вирізка - 750 р. Приготування Духовку розігріваємо до 220 градусів. Деко для випікання застеляємо папером.
Моркву чистимо й нарізаємо соломкою, фенхель також подрібнюємо і змішуємо овочі в глибокій мисці, добре приправивши сіллю, перцем і маслом. Підготовлену овочеву суміш викладаємо на деко для випікання рівним шаром.
У розігрітій з маслом сковороді обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо до нього чорнослив, яблука і чебрець, ретельно перемішуємо і продовжуємо готування ще 7-10 хвилин. Даємо суміші охолонути 5 хвилин.
Запікаємо моркву і фенхель. Вирізку нарізаємо, відбиваємо і приправляємо сіллю з перцем. Викладаємо в центр відбивною начинку з чорносливом і звертаємо всі рулетом.
У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо м'ясний рулет із чорносливом з усіх боків до золотистого кольору. У духовці встановлюємо температуру 190 градусів і випікаємо в ній м'ясо 20-25 хвилин. Подаємо рулети з гарніром з моркви і фенхелю.
Якщо ви віддаєте перевагу яловичину свинину, то спробуйте приготувати рулети з яловичини з чорносливом скориставшись аналогічним рецептом.
Рецепт курячого рулету з чорносливом
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; філе куряче - 4 шт.; сік 1 лайма; сіль, перець; паприка - 1 ст. ложка; чорнослив - 16 шт.; бекон - 8 скибочок; майонез - 1 /4 ст.; гірчиця - 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Куряче філе відбиваємо і поливаємо соком лайма. Приправляємо курятину сіллю, перцем і паприкою. У центр кожної відбивною кладемо 4 ягоди чорносливу, попередньо очищені від кісточок. Звертаємо відбивну рулетом і обертаємо смужками бекону, закріплюючи їх зубочистками для надійності.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому рулети до рум'яного кольору з усіх сторін. Після того, як бекон зарум'яниться, вогонь зменшуємо, а сковороду накриваємо кришкою. Готуємо рулети ще 8 хвилин. Подаємо блюдо з соусом із суміші майонезу з гірчицею.