Вернуться назад Распечатать

Рулет із чорносливом

Рулет із чорносливом
В якості одного з варіантів смачного і ситного основного блюда, рекомендуємо випробувати рецепти м'ясних рулетів з чорносливом. Смакове поєднання м'яса з чорносливом може варіювати в залежності від того, яке м'ясо використовувати і чим власне доповнювати ягоди чорносливу в начинці.

Рулет зі свинини з чорносливом


Інгредієнти:

  • морква - 4 шт.;

  • фенхель - 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • чорнослив - 1 ст.;

  • кисле яблуко - 1 шт.;

  • свіжий чебрець - 1 ч. ложка;

  • свиняча вирізка - 750 р.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 220 градусів. Деко для випікання застеляємо папером.
    Моркву чистимо й нарізаємо соломкою, фенхель також подрібнюємо і змішуємо овочі в глибокій мисці, добре приправивши сіллю, перцем і маслом. Підготовлену овочеву суміш викладаємо на деко для випікання рівним шаром.
    У розігрітій з маслом сковороді обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо до нього чорнослив, яблука і чебрець, ретельно перемішуємо і продовжуємо готування ще 7-10 хвилин. Даємо суміші охолонути 5 хвилин.
    Запікаємо моркву і фенхель. Вирізку нарізаємо, відбиваємо і приправляємо сіллю з перцем. Викладаємо в центр відбивною начинку з чорносливом і звертаємо всі рулетом.
    У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо м'ясний рулет із чорносливом з усіх боків до золотистого кольору. У духовці встановлюємо температуру 190 градусів і випікаємо в ній м'ясо 20-25 хвилин. Подаємо рулети з гарніром з моркви і фенхелю.
    Якщо ви віддаєте перевагу яловичину свинину, то спробуйте приготувати рулети з яловичини з чорносливом скориставшись аналогічним рецептом.

    Рецепт курячого рулету з чорносливом


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • філе куряче - 4 шт.;

  • сік 1 лайма;

  • сіль, перець;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • чорнослив - 16 шт.;

  • бекон - 8 скибочок;

  • майонез - 1 /4 ст.;

  • Рулет із чорносливом

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Куряче філе відбиваємо і поливаємо соком лайма. Приправляємо курятину сіллю, перцем і паприкою. У центр кожної відбивною кладемо 4 ягоди чорносливу, попередньо очищені від кісточок. Звертаємо відбивну рулетом і обертаємо смужками бекону, закріплюючи їх зубочистками для надійності.
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому рулети до рум'яного кольору з усіх сторін. Після того, як бекон зарум'яниться, вогонь зменшуємо, а сковороду накриваємо кришкою. Готуємо рулети ще 8 хвилин. Подаємо блюдо з соусом із суміші майонезу з гірчицею.