А чи знаєте ви, що з вівсянки можна зробити не тільки звичайну кашу, але і безліч інших оригінальних і смачних страв. Не бійтеся експериментувати і дивуйте своїх гостей чимось незвичайним. Ми пропонуємо вам кілька рецептів приготування вівсяних котлет, які чудово доповнять будь-який гарнір.
Курячі котлети з вівсяними пластівцями
Інгредієнти: курячий фарш - 500 г; куряче яйце - 1 шт.; молоко - 05 склянки; вівсяні пластівці - 05 ст.; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; мелена солодка паприка - за смаком; олія рослинна; спеції. Приготування Давайте розберемося, як приготувати вівсяні котлети. Яйце збиваємо з молоком і заливаємо цією сумішшю пластівці, залишаючи їх розбухати приблизно на півгодини. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, часник подрібнюємо і додаємо овочі в курячий фарш. Все добре перемішуємо, викладаємо вівсяні пластівці , посипаємо меленою паприкою і солимо за смаком. Вимішуємо однорідний фарш. У сковороді розігріваємо масло, ложкою викладаємо невеликі м'ясні котлетки з вівсяними пластівцями і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і доводимо котлети до готовності.
Рибні котлети з вівсяними пластівцями
Інгредієнти: скумбрія консервована - 1 банка; пластівці вівсяні - 6 ст. ложок; цибулина - 1 шт.; куряче яйце - 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Вівсяні пластівці насипати в миску, заливаємо водою і залишаємо на 15-20 хвилин. Цим часом відкриваємо баночку з консервованої скумбрією, обережно зливаємо в окрему ємність рідина, а шматочки риби перекладаємо в чашку. Очищаємо скумбрію від кісточок, після чого ретельно розминаємо виделкою до однорідності. Цибулю чистимо, промиваємо, обсушуємо, дрібненько шаткуємо й перекладаємо до рибної маси.
Потім додаємо вівсяні пластівці, розбиваємо яйце, приправляємо фарш спеціями і ретельно перемішуємо. Тепер формуємо руками невеликі круглі котлетки, викладаємо заготовки в сковороду з олією і обсмажуємо з двох боків до утворення коричнево - золотистої скоринки.
Вівсяні котлети з грибами
Інгредієнти: печериці - 300 г; свіжа кінза - 1 пучок; олія рослинна; спеції; часник - 1 зубчик; пшеничне борошно - 100 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 1 шт.; вівсяні пластівці - 1 ст.; вода - 1 ст. Приготування Отже, для приготування пісних вівсяних котлет беремо глибоку миску, висипаємо вівсяні пластівці і заливаємо їх склянкою гарячої кип'яченої води. Гарненько все перемішуємо, накриваємо зверху кришкою і відставляємо в сторону приблизно на 30 хвилин.
Тим часом, підготуємо поки всі інші інгредієнти. Картопля очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо, зрізаємо кореневу частину і дрібно шаткуємо. Часник пропускаємо через спеціальний прес. Печериці обробляємо і нарізаємо дрібними кубиками. Зелень промиваємо, просушуємо і дрібненько рубаємо ножем.
Далі беремо мисочку з нахабною вівсянкою, додаємо до неї підготовлені овочі: гриби, цибуля і часник, добре перемішуємо. Тепер викладаємо картопляну масу, свіжу зелень, приправляємо спеціями за смаком і ретельно розмішуємо до однорідності.
На широку тарілку просіваємо трохи борошна, мокрими руками формуємо з фаршу котлетки і обвалюємо їх у борошні. Ставимо сковороду На плиту, вливаємо рослинне масло, розігріваємо його, викладаємо наші заготовки і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Готові пісні котлетки з вівсяних пластівців відразу подаємо до столу, приготувавши до них будь-який гарнір або салатик зі свіжих овочів.