Смак грибів і курячих сердечок - дуже гармонійне і оригінальне поєднання. Таке блюдо чудово підійде як підливи до гречки, макаронів або відвареної картоплі . Давайте ж дізнаємося, як приготувати курячі сердечка з грибами і смачно нагодувати сім'ю.
Курячі сердечка з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: сердечка курячі - 500 г; свіжі гриби - 300 г; сметана - 100 мл; зелень кропу; олія - для смаження; спеції. Приготування Сердечка очищаємо від пленочек і судин, нарізаємо впоперек тонкими шматочками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко до зникнення крові. Потім додаємо до м'яса подрібнені гриби, пасеруємо все разом протягом декількох хвилин, солимо, перчимо за смаком. Сметану розводимо водою до консистенції вершків, заливаємо сердечка, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні 10-15 хвилин. В кінці приготування посипаємо блюдо подрібненим кропом і подаємо курячі сердечка з грибами в сметані до столу з картоплею.
Курячі сердечка з грибами в мультиварці
Інгредієнти: курячі сердечка - 500 г; гриби - 500 г; цибулина - 1 шт.; вершки 30 % - 05 ст.; легкий майонез - 1 ст. ложка; спеції; чебрець, хмелі-сунелі - за смаком. Приготування Сердечка промиваємо проточною водою, зрізаємо з них жир, розрізаємо на половинки і перекладаємо в каструлю мультиварки. Гриби дрібненько ріжемо й додаємо до м'яса. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і додаємо до м'яса з грибами. За смаком присипаємо все сіллю, заливаємо вершками і приправляємо перцем. Після цього додаємо трохи чебрецю, хмелі-сунелі, домашнього майонезу і виставляємо на приладі режим «Гасіння» і готуємо близько години. Готове блюдо викладаємо в красиву тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Рецепт курячих сердечок з грибами
Інгредієнти: курячі сердечка - 500 г; гриби - 300 г; цибулина - 1 шт.; сметана - 2 ст. ложки; морква - 1 шт.; цибуля-порей - 20 р; олія оливкова - 5 мл; спеції. Приготування Сердечка гарненько промиваємо, видаляємо зайвий жир, плівки і ріжемо навпіл. Гриби миємо та ріжемо довільно. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на оливковій маслечко до рум'яного кольору. Потім додаємо до нього курячі сердечка і гриби і тушкуємо їх хвилин 10. Далі кидаємо терту моркву, перемішуємо і заправляємо сіллю, перцем. Слідом за приправами кладемо необхідну кількість сметани або густого йогурту. Все ретельно перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і даємо страви потушиться ще кілька хвилин до повної готовності. Тепер посипаємо все зеленою цибулею і подаємо на стіл!