Вернуться назад Распечатать

Локшина з яйцем

Локшина з яйцем
З мінімальної кількості інгредієнтів можна приготувати дуже багато різних страв. Приклад тому - локшина з яйцем, яка може стати італійським або китайським гарніром, або доповнити простий курячий бульйон .

Рецепт супу-локшини з яйцем


Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 1 л;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • рисова локшина - 120 г;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • відварна курятина - 350 г;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Для приготування супу з яйцем і локшиною бульйон змішуємо з водою і доводимо до кипіння. Додаємо імбир, часник, соєвий соус і варимо все разом 10 хвилин. Зубчики часнику витягаємо і кладемо в бульйон локшину. Варимо локшину 4 хвилини.
    Крохмаль розводимо в 2 столових ложках води і додаємо в готовий суп, щоб зробити його гущі. Яйця збиваємо виделкою і виливаємо в каструлю, безперервно помішуючи вміст. Перед подачею курячий суп з локшиною і яйцем посипаємо нарізаною цибулею.

    Локшина з сиром і яйцем


    Інгредієнти:

  • яєчна локшина/спагетті - 250 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • бекон - 3 скибочки;

  • тертий пармезан - 3/4 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Відварюємо локшину в підсоленій воді. Тим часом на сковороді обсмажуємо шматочки бекону. Викладаємо локшину в сковороду з витопленим жиром і перемішуємо, додавши пару столових ложок рідини, в якій варилася локшина. Заливаємо локшину яєчним білком, перемішуємо і посипаємо сиром, після чого перемішуємо ще раз. Викладаємо пасту на тарілку, посипаємо обсмаженим беконом і кладемо поверх сирий яєчний жовток.

    Рисова локшина з яйцем


    Інгредієнти:

  • рисова локшина - 250 г;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • яйця - 4 шт.;

  • сіль, перець;

  • часник - 2 зубчики;

  • бок чой - 2 головки;

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • Локшина з яйцем

  • чилі - за смаком;

  • соєвий соус - 2-3 ч. ложки.


  • Приготування
    Відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці. Яйця збиваємо з 1/2 ч. ложки солі. У сковороді розігріваємо 2 ст. ложки олії і обсмажуємо на ньому яйця, постійно помішуючи їх виделкою в процесі приготування. Перекладаємо готові яйця на тарілку, сковороду протираємо і заливаємо в неї нову порцію масла. На цей раз на неї обсмажуємо зелень 2-3 хвилини. Якщо бок чой вам знайти не вдалося, замінити його можна пекінською капустою. В останні 30 секунд готування відправляємо на сковороду нарізану зелену цибулю і часник. Змішуємо вміст сковороди з яйцем і локшиною, поливаємо блюдо соєвим соусом.