З мінімальної кількості інгредієнтів можна приготувати дуже багато різних страв. Приклад тому - локшина з яйцем, яка може стати італійським або китайським гарніром, або доповнити простий курячий бульйон .
Рецепт супу-локшини з яйцем
Інгредієнти: курячий бульйон - 1 л; вода - 1 1/2 ст.; соєвий соус - 3 ст. ложки; часник - 3 зубчики; тертий імбир - 1 ч. ложка; рисова локшина - 120 г; крохмаль - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; відварна курятина - 350 г; зелену цибулю. Приготування Для приготування супу з яйцем і локшиною бульйон змішуємо з водою і доводимо до кипіння. Додаємо імбир, часник, соєвий соус і варимо все разом 10 хвилин. Зубчики часнику витягаємо і кладемо в бульйон локшину. Варимо локшину 4 хвилини.
Крохмаль розводимо в 2 столових ложках води і додаємо в готовий суп, щоб зробити його гущі. Яйця збиваємо виделкою і виливаємо в каструлю, безперервно помішуючи вміст. Перед подачею курячий суп з локшиною і яйцем посипаємо нарізаною цибулею.
Локшина з сиром і яйцем
Інгредієнти: яєчна локшина/спагетті - 250 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; бекон - 3 скибочки; тертий пармезан - 3/4 ст.; яйця - 2 шт.; сіль, перець. Приготування Відварюємо локшину в підсоленій воді. Тим часом на сковороді обсмажуємо шматочки бекону. Викладаємо локшину в сковороду з витопленим жиром і перемішуємо, додавши пару столових ложок рідини, в якій варилася локшина. Заливаємо локшину яєчним білком, перемішуємо і посипаємо сиром, після чого перемішуємо ще раз. Викладаємо пасту на тарілку, посипаємо обсмаженим беконом і кладемо поверх сирий яєчний жовток.
Рисова локшина з яйцем
Інгредієнти: рисова локшина - 250 г; рослинна олія - 4 ст. ложки; яйця - 4 шт.; сіль, перець; часник - 2 зубчики; бок чой - 2 головки; зелена цибуля - 2 пера; чилі - за смаком; соєвий соус - 2-3 ч. ложки. Приготування Відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці. Яйця збиваємо з 1/2 ч. ложки солі. У сковороді розігріваємо 2 ст. ложки олії і обсмажуємо на ньому яйця, постійно помішуючи їх виделкою в процесі приготування. Перекладаємо готові яйця на тарілку, сковороду протираємо і заливаємо в неї нову порцію масла. На цей раз на неї обсмажуємо зелень 2-3 хвилини. Якщо бок чой вам знайти не вдалося, замінити його можна пекінською капустою. В останні 30 секунд готування відправляємо на сковороду нарізану зелену цибулю і часник. Змішуємо вміст сковороди з яйцем і локшиною, поливаємо блюдо соєвим соусом.