Приготування сирних запіканок без додавання борошна може стати не тільки частиною плану по втраті зайвої ваги, але й необхідністю для життя людей, які страждають непереносимістю глютену. Незважаючи на відсутність такого важливого, на перший погляд, інгредієнта, запіканки без додавання борошна виходять значно смачніші і легшим звичайних, а переконатися в цьому можна, випробувавши наші рецепти з цієї статті.
Рецепт солоного сирної запіканки без борошна
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 3 ст.; сметана - 1 ст.; сир - 1 ст.; яйця - 5 шт.; вершкове масло - 1/4 ст.; сіль , перець - за смаком; томат - 1 шт.; тертий твердий сир - 1 жменя. Приготування Суцвіття брокколі бланшеруем в киплячій воді 3-4 хвилини, після чого викладаємо у змащену форму для випікання. Сметану, сир і м'яке вершкове масло збиваємо за допомогою блендера. Сіль і перець додаємо за смаком. У сирну масу додаємо яєчні жовтки. Збиваємо білки яєць в круту піну окремо, а після змішуємо з сирною масою і виливаємо повітряну суміш поверх брокколі. Викладаємо поверх нашої сирної запіканки без борошна і манки кружечки помідорів і посипаємо блюдо сиром. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
Сирна запіканка без борошна з ягодами і білим шоколадом
Класична сирна запіканка з родзинками, так добре знайома нам з дитинства, зазнала зміни в кращу сторону. Страва, про яку ми розповімо нижче, більше нагадує ніжний вершково-шоколадне суфле з кислуватими ягодами малини, який значно краще підходить до подачі на званій вечері, ніж за простим вечірнім чаєм.
Інгредієнти: сир - 250 г; вершки - 150 г; білий шоколад - 100 г; цукор - 50 г; малина - 2 жмені; яйця - 3 шт.; крохмаль - 2 ст. ложки. Приготування Яйця збиваємо з цукром дочиста. Крохмаль розводимо в холодних вершках і вводимо в яєчну суміш. Сир перетираємо через сито або збиваємо до гладкості з допомогою блендера. Вносимо сирну суміш до решти інгредієнтів страви і перемішуємо. На водяній бані розтоплюємо білий шоколад і змішуємо його з основою для нашої запіканки. Доповнюємо блюдо двома жменями попередньо вимитих і просушених ягід. У нашому випадку це малина, однак ви можете використовувати будь-які ягоди на ваш смак.
Форму для випікання змащуємо маслом і виливаємо в нього сирну суміш. Готуємо запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Якщо ж ви хочете приготувати сирну запіканку без борошна в мультиварці, то скористайтеся режимом "Випічка", попередньо виставивши час - 1 година.
Сирна запіканка без борошна з макаронами
Цей варіант не підходить в якості глютеннесодержащего страви, однак для всіх тих, хто просто хоче готувати сирні запіканки без борошна такий рецепт згодиться.
Інгредієнтами: спагетті - 500 г; сир - 200 г; сир фета - 200 г; часник - 6 зубчиків; яйця - 3 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, білий перець - за смаком. Приготування Відварюємо спагетті згідно інструкції на упаковці. Духовку розігріваємо до 190 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. Спагетті відкидаємо на друшляк і кладемо в глибоку миску. Даємо пасті злегка охолонути, а потім заливаємо її збитими з сіллю і перцем яйцями. Окремо з допомогою бледнера або простий м'ясорубки перетираємо сир з фетою. У сирну масу додаємо пропущений через прес часник. Змішуємо спагетті з сиром і перекладаємо суміш у підготовлену форму. Готуємо запіканку в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Любителі рум'яної хрусткої скоринки можуть поставити режим гриль ще на 5-7 хвилин готування. Перед подачею даємо страві охолонути хвилин 10-15.