М'ясо, запечене з грибочками в духовці, вважається, з одного боку, одним з найпростіших і в теж час святкових страв. Воно має вишуканий, багатий і насичений смак і аромат. Давайте не будемо витрачати час даремно і дізнаємося, як правильно приготувати м'ясо з грибами і картоплею в духовці.
М'ясо з грибами, сиром і картоплею в духовці
Інгредієнти: свіжі печериці - 200 г; сухий базилік; молода картопля - 4 шт.; масло вершкове - 40 г; мелена паприка - щіпка; цибулина - 1 шт.; орегано - 05 ч. ложки; свинина - 300 г; спеції; сметана - 2 ст. ложки; столовий оцет - 2 ст. ложки; сир - 100 р. Приготування Чистимо цибулину, нарізаємо півкільцями, заливаємо оцтом і залишаємо маринуватися. Гриби і картоплю чистимо, нарізаємо тонкими пластинками і висипаємо печериці в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Додаємо орегано, базилік і спеції за смаком. Тушкуємо грибочки 5 хвилин, перекладаємо на тарілку, а в тому ж маслі обсмажуємо швиденько картоплю, присипавши її сіллю і перцем. Потім знімаємо сковороду з плити, викладаємо картоплю рівним шаром у форму для запікання, застелену фольгою.
М'ясо обробляємо, нарізаємо на шматочки, додаємо спеції і обсмажуємо окремо 10 хвилин. Поки свинина готується, натираємо на крупній терочке твердий сир. У форму викладаємо м'ясо з картоплею, виливаємо маслечко, посипаємо кільцями цибулі, покриваємо шаром грибів і тертим твердим сиром. Змащуємо нашу запіканку» сметаною і ставимо картоплю з грибами і м'ясом в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин. Ось і все, страва готова і має відмінний смак в розігрітому вигляді навіть на наступний день.
М'ясо, запечене з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти: свинина - 500 г; свіжі печериці - 300 г; цибулина - 2 шт.; сметана - 300 мл; листя салату - на смак; кріп; спеції; олія рослинна. Приготування Свинину промиваємо й обсушуємо, використовуючи чисте паперовий рушник. Потім нарізаємо м'ясо пластинами і ретельно відбиваємо спеціальним кухонним молоточком. Тепер натираємо шматочки сіллю і перцем і обсмажуємо на розігрітій рослинній маслечко з обох боків до появи рум'яної скоринки. Гриби обробляємо і ретельно миємо. Далі відкидаємо їх на друшляк, після чого рубаємо невеликими скибочками. Чистимо цибулину, шаткуємо підлозі кільцями і пасеруємо на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо гриби, перемішуємо і смажимо на помірному вогні близько 10 хвилин, подсаливая за смаком.
На деко викладаємо скибочки смаженого м'яса, потім овочеву обжарку і все щедро змащуємо сметаною. Запікаємо м'ясо з грибами в протягом 20 хвилин, виставивши температуру 180 градусів. Потім збільшуємо вогонь до 200 градусів і засікаємо ще 10 хвилин. Готову страву перекладаємо на красиву тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
М'ясо з грибами, картоплею і помідорами в духовці
Інгредієнти: м'ясна вирізка - 800 г; свіжі гриби - 300 г; сир - 200 г; помідор - 2 шт.; спеції; картопля - 4 шт. Приготування М'ясо обробляємо і нарізаємо скибочками товщиною 2 сантиметри. Потім відбиваємо кожен шматочок, натираємо спеціями за смаком і викладаємо на змащене маслом деко. Зверху покриваємо всі обробленими і нашаткованим пластинками грибочками. Потім викладаємо нарізані тонкими кружальцями помідори, картоплю і злегка солимо. Посипаємо блюдо тертим твердим сиром, розрівнюємо все руками й ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 50 - 60 хвилин. М'ясо виходить неймовірно смачне і дуже соковите.