Вернуться назад Распечатать

Котлети в панірувальних сухарях

Котлети в панірувальних сухарях
Котлети стають куди смачніше, якщо зовні їх покриває хрустка хлібна паніровка. Блюдо, приготоване таким способом, залишається соковитим всередині і набуває приємну золотисту скоринку зовні. Їсти такі котлети окремо, з соусом або у складі бургера.

Курячі котлети в панірувальних сухарях


Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • курячий бульйон - 3/4 ст.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • панірувальні сухарі - 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо і відварюємо до повної готовності. Розминаємо його в пюре, з додаванням курячого бульйону , солі і перцю.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо до смаженій цибулі дрібно нарізаний часник, подрібнену петрушку, фарш з курячого філе , а також сіль з перцем. Фарш змішуємо з картопляним пюре і формуем з нього котлетки. Кожну котлету занурюємо у збите яйце, а потім обвалюють у панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на деко, покрите папером для випікання і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин або до тих пір, поки котлети не покриються золотистою скоринкою.

    Рецепт картопляних котлет в панірувальних сухарях


    Інгредієнти:

  • картопля - 3-4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • куркума - 1 /2 ч. ложки;

  • каррі - 2 ч. ложки;

  • сік лайма - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна паніровка.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо в мундирах і пюрируем. Моркву натираємо на крупній тертці разом із кабачком, додаємо до овочів нарізану цибулю і болгарський перець. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому всі овочі до м'якості. В кінці обсмажування, за 30-40 секунд, додаємо імбир і часник.
    Змішуємо пасеровку з картопляним пюре, приправляємо все сіллю, перцем, куркумою і карі, присмачую соком лайма. З готової суміші формуем котлети і занурюємо їх у збите яйце, після чого посипаємо паніровкою. Обсмажуємо котлети до золотистого кольору з обох сторін, подаємо зі сметанним соусом або кетчупом.

    Рецепт рибних котлет в панірувальних сухарях


    Інгредієнти:

  • рибне філе - 4 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • листя коріандру;

  • часник - 1 зубчик;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна паніровка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Рибне філе очищаємо від шкіри і кісток, якщо вони є, після чого готуємо рибу на пару до повної готовності. Паралельно відварюємо картоплю в мундирах, після чого шкірку зчищаємо, а бульби розминаємо в пюре, додавши сіль і перець.
    Котлети в панірувальних сухарях
    Готове рибне філе пропускаємо через м'ясорубку, подрібнюємо у фарш у блендері або просто розминаємо виделкою. Змішуємо рибне філе з пюре.
    На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. За 30-40 секунд до закінчення готування додаємо до цибулі подрібнений часник і імбир. Пасерування змішуємо з рибою, додаємо подрібнений коріандр, сіль, перець і куркуму. Змішуємо все з картопляним пюре. З отриманої суміші формуем котлети, занурюємо їх у збите яйце і обвалюємо в паніровці. Смажимо котлети з панірувальними сухарями до золотистого кольору з обох сторін.
    Рум'яні котлети викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подаємо з кетчупом або соусом тартар.