Котлети стають куди смачніше, якщо зовні їх покриває хрустка хлібна паніровка. Блюдо, приготоване таким способом, залишається соковитим всередині і набуває приємну золотисту скоринку зовні. Їсти такі котлети окремо, з соусом або у складі бургера.
Курячі котлети в панірувальних сухарях
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; картопля - 3 шт.; курячий бульйон - 3/4 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт.; петрушка - 1/2 пучка; сіль, перець - за смаком; панірувальні сухарі - 1/2 ст.; яйце - 1 шт. Приготування Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо і відварюємо до повної готовності. Розминаємо його в пюре, з додаванням курячого бульйону , солі і перцю.
Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо до смаженій цибулі дрібно нарізаний часник, подрібнену петрушку, фарш з курячого філе , а також сіль з перцем. Фарш змішуємо з картопляним пюре і формуем з нього котлетки. Кожну котлету занурюємо у збите яйце, а потім обвалюють у панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на деко, покрите папером для випікання і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин або до тих пір, поки котлети не покриються золотистою скоринкою.
Рецепт картопляних котлет в панірувальних сухарях
Інгредієнти: картопля - 3-4 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; перець чилі - 1 шт.; тертий імбир - 1 ч. ложка; часник - 2-3 зубчики; куркума - 1 /2 ч. ложки; каррі - 2 ч. ложки; сік лайма - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; яйце - 1 шт.; хлібна паніровка. Приготування Картоплю відварюємо в мундирах і пюрируем. Моркву натираємо на крупній тертці разом із кабачком, додаємо до овочів нарізану цибулю і болгарський перець. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому всі овочі до м'якості. В кінці обсмажування, за 30-40 секунд, додаємо імбир і часник.
Змішуємо пасеровку з картопляним пюре, приправляємо все сіллю, перцем, куркумою і карі, присмачую соком лайма. З готової суміші формуем котлети і занурюємо їх у збите яйце, після чого посипаємо паніровкою. Обсмажуємо котлети до золотистого кольору з обох сторін, подаємо зі сметанним соусом або кетчупом.
Рецепт рибних котлет в панірувальних сухарях
Інгредієнти: рибне філе - 4 шт.; картопля - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; листя коріандру; часник - 1 зубчик; тертий імбир - 1 ч. ложка; кумін - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; хлібна паніровка; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Рибне філе очищаємо від шкіри і кісток, якщо вони є, після чого готуємо рибу на пару до повної готовності. Паралельно відварюємо картоплю в мундирах, після чого шкірку зчищаємо, а бульби розминаємо в пюре, додавши сіль і перець.
Готове рибне філе пропускаємо через м'ясорубку, подрібнюємо у фарш у блендері або просто розминаємо виделкою. Змішуємо рибне філе з пюре.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. За 30-40 секунд до закінчення готування додаємо до цибулі подрібнений часник і імбир. Пасерування змішуємо з рибою, додаємо подрібнений коріандр, сіль, перець і куркуму. Змішуємо все з картопляним пюре. З отриманої суміші формуем котлети, занурюємо їх у збите яйце і обвалюємо в паніровці. Смажимо котлети з панірувальними сухарями до золотистого кольору з обох сторін.
Рум'яні котлети викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подаємо з кетчупом або соусом тартар.