Ще одне звичне і просте блюдо, яке можна приготувати оригінально - свинина з грибами. Універсальне поєднання м'яса та грибів практично неможливо зіпсувати, що на руку навіть починаючому кулінару.
Рецепт свинини, запеченої з грибами
Зазвичай, рецепти із запеченої свинини з грибами, даються більшості не надто просто, але ми підготували легку інтерпретацію страви, яке ідеально доповнить ваш святковий стіл.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; пармська шинка - 90 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; яблука - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 15 г; червоний цибуля - 1 шт.; печериці - 150 г; сир пармезан - 25 г; шавлія - 1 жменя. Приготування Для приготування начинки в сковороді розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому гриби з цибулею. Через 4-5 хвилин готування, перекладаємо вміст сковороди на тарілку і залишаємо охолонути, після чого додаємо тертий сир, листя шавлії і все добре перемішуємо.
На робочу поверхню рівним шаром викладаємо пармську шинку, а поверх неї розміщуємо свинячу вирізку, попередньо зробивши на ній поздовжній розріз і розкривши на кшталт книжки. Всередину розрізу викладаємо нашу грибну начинку, закриваємо її шаром м'яса і загорнути рулет пармською шинкою.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Рулет обсмажуємо на сковороді до рум'яного кольору, а потім викладаємо на деко. Випікаємо свинину 30 хвилин, а перед подачею даємо постояти ще хвилин 5. Окремо запікаємо яблука і подаємо їх до м'яса.
Рецепт свинини, тушкованої з грибами
Рецепти приготування свинини з грибами в жаровні, не дарма користуються величезною популярністю: по-перше, тушковане м'ясо завжди виходить особливо ніжним і ароматним, а по-друге, хто не любить соковиту свинину під соусом?
Інгредієнти: оливкова олія -1 ст. ложка; вершкове масло - 1 ст. ложка; свиняча вирізка - 750 г; сіль, перець - за смаком; печериці - 450 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; біле сухе вино - 1/4 ст.; яблучний сік - 3/4 ст.; курячий бульйон - 3/4 ст.; крохмаль - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; чебрець - 1 гілочка. Приготування Вершкове і оливкове масло підігріваємо в жаровні і обсмажуємо на ньому нарізану кубиками свинину. Як тільки м'ясо стане рум'яним, викладаємо його на тарілку, а в коминку продовжуємо готувати нарізану моркву, цибулю та гриби. Після 4-5 хвилин, посипаємо вміст жаровні борошном і перемішуємо.
Вливаємо в жаровню вино і випариваем його наполовину, після чого розводимо залишки бульйоном і яблучним соком . Повертаємо в жаровню свинину, кладемо гілочку чебрецю і тушкуємо 5 хвилин. Через час, вливаємо до нашого блюдо крохмаль, розведений у столовій ложці води. Тушкуємо страва до загустіння соусу і подаємо до столу.
Цей рецепт з тушкованої свинини і грибів ідеально підходить для трапези в холодну пору року.
Рецепт свинини з білими грибами
Інгредієнти: свиняча вирізка - 450 г; картопля - 3 шт.; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 1 ст. ложка; білі гриби - 300 г; часник - 3 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт.; паприка - 1 1/2 ч. ложки; борошно - 1/4 ст.; молоко - 2 ст.; курячий бульйон - 1 ст.; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; петрушка. Приготування Духовку розігріваємо до 190 градусів. Свинячу вирізку солимо і перчимо, кладемо у форму з високими бортами, а з боків розподіляємо
шматочки картоплі. Випікаємо м'ясо з картоплею 20 хвилин.
У сковороді, тим часом розтоплюємо маслом і обсмажуємо на ньому гриби, цибулю і часник, посипавши їх паприкою і приправивши сіллю з перцем. Через 8 хвилин, заливаємо вміст сковороди бульйоном і додаємо гірчицю, вливаємо молоко і уварюємо всі 1 хвилину. Додаємо в соус борошно, добре перемішуємо і заливаємо їм м'ясо з картоплею. Готуємо свинину ще 15 хвилин і подаємо до столу, посипавши петрушкою.
Цей рецепт зі свининою та грибами, як не можна краще різноманітить асортимент гарячих страв на вашому столі.