Багате білком квасолеве рагу може з лишком замінити м'ясо вегетаріанцеві, або доповнити ситне блюдо м'ясниць. Різні види квасолі дозволяють зробити рагу різноманітніше укупі з великою кількістю овочів і соусів, які можна додати в блюдо.
Овочеве рагу з квасолею
Інгредієнти: оливкова олія - 3 ст. ложки; селера - 4 стебла; морква - 4 шт.; цибуля-порей - 1 шт.; часник - 2 зубчики; біле вино - 100 мл; томати - 800 г; сік і цедра 1 лимона; овочевий бульйон - 700 мл; квасоля консервована - 800 г; орегано, чебрець - пучок. Приготування У сотейнику розігріваємо олію на середньому вогні. Обсмажуємо на ньому подрібнений селера , морква, помішуючи 7-8 хвилин. Додаємо нарізану кільцями білу частину цибулі-порей і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини. Потім заливаємо овочі вином, додаємо пропущений через прес часник і чекаємо, поки зайва рідина випарується.
Додаємо очищені від шкірки і нарізані томати, лимонну цедру з соком і овочевий бульйон . Тушкуємо все разом 30-35 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Як тільки овочі стали м'якими, додаємо квасоля, орегано, чебрець і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Рагу з квасолі з овочами готове до подачі!
Рагу з куркою і квасолею
Інгредієнти: оливкова олія -1 ст. ложка; домашня куряча ковбаса - 350 г; часник - 2 зубчики; консервована квасоля - 250 г; томати у власному соку - 500 г; курячий бульйон - 500 мл; кучерява капуста - 1 головка; сіль, перець - за смаком. Приготування У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану великими кільцями домашню курячу ковбасу. Як тільки шматочки ковбаси підрум'яняться, закладаємо подрібнений часник і продовжуємо готування ще 2 хвилини. Кладемо в жаровню з м'ясом квасоля, заливаємо все бульйоном і томатами у власному соку. Доводимо рідина в жаровні до кипіння на сильному вогні, додаємо крупно нарізану капусту, сіль з перцем і зменшуємо вогонь. Через 5-7 хвилин рагу з квасолею та капустою буде готово.
Рагу зі стручковою квасолею
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; стручкова квасоля - 1 кг; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; томати у власному соку - 500 г; куркума - 1 /2 ч. ложки; кумин - 1/4 ч. ложки; кориця - 1/4 ч. ложки; червоний перець - 1/4 ч. ложки; сік лайма - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; оливкова олія; вода. Приготування На гарячому оливковій олії обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо до цибулі часник, куркуму і обсмажуємо всі 2-3 хвилини. До цибулі додаємо шматочки курячого філе, сіль, перець, кумін, червоний перець і корицю. Як тільки курка буде готова, додаємо до неї томати, воду, щоб покрити, і доводимо рідину до кипіння. Тушкуємо м'ясо 45-50 хвилин. Квасоля швидко обсмажуємо на окремій сковороді, а потім додаємо до рагу.
Якщо ви хочете зробити рагу з квасолею в мультиварці, то відразу закладайте всі інгредієнти в чашу і готуйте в режимі "Гасіння" 40 хвилин.
Рецепт рагу з квасолі
Інгредієнти: печериці - 200 г; гливи - 200 г; яловичина - 750 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; біле сухе вино - 1/2 ст.; біла квасоля (консервована) - 450 г; помідори - 500 г; петрушка. Приготування На окремих сковородах обсмажуємо м'ясо, гриби і цибулю з морквою. Як тільки з грибів вийде зайва волога, перекладаємо їх в сковороду з морквою та цибулею, перемішуємо і підрум'янюємо. Нарізане кубиками м'ясо також смажимо до золотистого кольору, а потім кладемо до овочів і грибів. Заливаємо блюдо вином, додаємо часник і чекаємо, поки рідина випарується. Далі кладемо на сковороду нарізані томати і квасоля. Тушкуємо страва до загустіння томатного соку і приправляємо за смаком. Рагу з квасолею і м'ясом готово.