Овочеве рагу - дуже легкий і дуже смачне літнє блюдо. Його склад може змінюватися залежно від овочів. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати рагу з індички.
Рагу з індички з картоплею
Інгредієнти: гомілка індички - 2 шт.; олія оливкова - 50 мл; картопля - 4 шт.; цибулина червона - 05 шт.; часник - 1 зубчик; сушений базилік; розмарин; чорнослив - 8 шт.; спеції. Приготування Гомілки індички обробляємо, поливаємо оливковою маслом, посипаємо сіллю, перцем, базиліком і розмарином. Потім додаємо очищену і дрібно нашатковану цибулька і розрізані на 4 частини зубчики часничку. Гарненько обмазуємо шматки індички і укладаємо м'ясо на фольгу. Зверху розподіляємо вимочений чорнослив . Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кружечками середньої товщини, поливаємо олією і приправляємо спеціями. Викладаємо картоплю навколо птахи, накриваємо все фольгою, підверніть акуратно краю і відправляємо рагу з індички в розігріту духовку на 45 хвилин.
Рецепт рагу з індички
Інгредієнти: шматочки індички - 500 г; солодкий перець - 1 шт.; помідори - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; вершки - 1 ст.; вода - 1 ст.; олія рослинна; спеції. Приготування Індичку розрізаємо на шматочки, промиваємо і злегка обсушуємо. Потім обсмажуємо м'ясо на олії маслечко до рум'яності з двох сторін, а потім додаємо подрібнені помідори, солодкий перчик і ріпчаста цибуля. Закриваємо овочеве рагу з індичкою кришкою і тушкуємо 25 хвилин. Після цього обережно вливаємо вершки, воду і посипаємо спеціями за смаком. Ретельно все перемішуємо, закриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати ще 15 хвилин. Далі вимикаємо вогонь, розкладаємо рагу по тарілках і подаємо на стіл.
Рагу з індички в мультиварці
Інгредієнти: м'ясо індички - 400 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; спаржева квасоля - 30 г; білокачанна капуста - 50 г; помідор - 1 шт.; часник - 3 зубчики; олія рослинна; спеції. Приготування Овочі очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Цибуля і часник подрібнюємо, картоплю нарізаємо невеликими кубиками, а моркву, кабачки і помідори шаткуємо кружечками. Спаржеву квасолю розрізаємо на шматочки, а капусту дрібненько ножем нарізаємо соломкою. М'ясо індички рубаємо шматочками середнього розміру і викладаємо на дно мультиварки.
Наливаємо трохи масла, кидаємо в довільному порядку підготовлені овочі і закриваємо прилад кришкою, підсолюємо все за смаком. Виставляємо на дисплеї режим «Випічка» і готуємо 20 хвилин. Після цього переводимо в режим «Гасіння» і чекаємо ще 15 години. У процесі приготування перемішуємо рагу з індички з овочами кілька разів і перед подачею на стіл посипаємо блюдо рубаною зеленню.
Рагу з індички з печерицями
Інгредієнти: філе індички - 600 г; курячий бульйон - 1 ст.; морква - 5 шт.; цибулина - 1 шт.; молода картопля - 8 шт.; свіжий зелений горошок - 300 г; свіжі печериці - 200 г; помідори - 200 г; борошно - 1 ст. ложка; спеції; кукурудзяна олія - 3 ст. ложки. Приготування Філе індички нарізаємо середніми шматочками. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо соломкою. Картопля промиваємо щіткою від бруду і розрізаємо на четвертинки. У печериць видаляємо ніжки і обробляємо гриби. Тепер беремо велику каструлю з товстим дном розігріваємо в ній масло й обсмажуємо до м'якості моркву і цибулю. Потім додаємо шматки індички, всипаємо часниковий порошок і перемішуємо. Хвилин через 10 кидаємо борошно і готувати, помішуючи, ще хвилинки 3. Далі вливаємо бульйон і тушкуємо, помішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Після цього додаємо разом з рідиною помідори і всі інші інгредієнти. Доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 30 хвилин.