В робочі будні часто необхідно по максимуму скоротити час приготування страв. У таких випадках якраз зручно використовувати рецепти, в яких всі інгредієнти готуються разом одночасно. Одним з таких страв стане тушкована картопля з куркою. Ароматна і смачна страва готується без особливих затрат сил, буквально сама по собі, тому на час готування можна приділити увагу собі.
Рецепт тушкованої картоплі з куркою
Інгредієнти: курячі крильця - 5 шт.; картопля - 3 шт.; помідори - 2 шт.; морква - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; соєвий соус - 2 ч. ложки; кукурудзяне борошно - 1 ч. ложка; кунжутне масло - 1 ч. ложка; вино - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; гаряча вода - 50-70 мл Приготування Курячі крильця миємо й обсушуємо, після чого розрізаємо по суглобам на 2 половини. Готуємо однорідну суміш з кукурудзяного борошна, соєвого соусу , вина і кунжутної олії. Змішуємо курятину з отриманим маринадом і залишаємо на 5-7 хвилин.
Тим часом візьмемося за підготовку решти інгредієнтів. Картоплю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії близько 3 хвилин. Прибираємо обсмажені шматочки зі сковороди і за таким же принципом готуємо і моркву. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і припускаємо в жаровні 3-4 хвилини, після чого викладаємо поверх мариновану курятину і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо обсмажену картоплю і моркву, сіль, перець, і заливаємо все водою так, щоб покрити. Тушкуємо куру з овочами 5 хвилин, додаємо томати і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Такий тушкована картопля з куркою, володіє низькою калорійністю і багатим смаком.
Як приготувати картопля, тушкована з куркою?
Інгредієнти: молода картопля - 7-8 шт; курячий бульйон - 4 ст.; томати у власному соку - 400 г; селера - 2 стебла; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 3 шт.; соус барбекю - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; копчена паприка - 1 ч. ложка; орегано - 1 ч. ложка; лавровий лист - 2 шт.; рослинна олія; курячі гомілки - 500 р. Приготування На рослинному маслі обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю, моркву і селеру 7-8 хвилин. Пасеровані овочі кладемо курячі стегна і чекаємо, поки вони схопиться рум'яною скоринкою зі всіх сторін. Додаємо в жаровню картоплю і заливаємо все сумішшю соусу барбекю, томатів і бульйону. Слідом кладемо лавровий лист, орегано і щедро приправляємо страву сіллю і перцем.
Після закипання рідини в жаровні, зменшуємо вогонь. Тушкований молода картопля з куркою буде готовий через 40-50 хвилин. Подавати його можна окремо, або посипавши свіжою зеленню і додавши сметани.
Картопля, тушкована з куркою і грибами
Інгредієнти: курячі гомілки - 500 г; курячий бульйон - 1 ст.; сухе біле вино - 1 ст.; цибулю-шалот - 2 шт.; часник - 4 зубчики; сіль, перець - за смаком; солодкий картопля - 2 шт.; розмарин - 1 гілочка; печериці - 250 г; вода - 1/4 ст.; рослинна олія; борошно - 2 ст. ложки. Приготування Курячий бульйон змішуємо з білим вином.
Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до прозорості з грибами. Додаємо подрібнений часник, сіль, перець курячі гомілки. Смажимо гомілки до золотистого кольору, після чого закладаємо шматочки солодкої картоплі. Заливаємо вміст жаровні бульйоном і вином, кладемо гілочку розмарину, і тушкуємо все разом близько 1-15 годин.
У готове блюдо вливаємо суміш з води і муки, і чекаємо, поки рідина загусне і перетвориться в креязикай за консистенцією соус. Тушкована картопля з куркою повинен побурлить на слабкому вогні ще 3-5 хвилин, після чого слід витягти гілочку розмарину і подавати страву до столу.