Вернуться назад Распечатать

Картопля, тушкована з куркою

Картопля, тушкована з куркою
В робочі будні часто необхідно по максимуму скоротити час приготування страв. У таких випадках якраз зручно використовувати рецепти, в яких всі інгредієнти готуються разом одночасно. Одним з таких страв стане тушкована картопля з куркою. Ароматна і смачна страва готується без особливих затрат сил, буквально сама по собі, тому на час готування можна приділити увагу собі.

Рецепт тушкованої картоплі з куркою


Інгредієнти:

  • курячі крильця - 5 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • соєвий соус - 2 ч. ложки;

  • кукурудзяне борошно - 1 ч. ложка;

  • кунжутне масло - 1 ч. ложка;

  • вино - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • гаряча вода - 50-70 мл


  • Приготування
    Курячі крильця миємо й обсушуємо, після чого розрізаємо по суглобам на 2 половини. Готуємо однорідну суміш з кукурудзяного борошна, соєвого соусу , вина і кунжутної олії. Змішуємо курятину з отриманим маринадом і залишаємо на 5-7 хвилин.
    Тим часом візьмемося за підготовку решти інгредієнтів. Картоплю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії близько 3 хвилин. Прибираємо обсмажені шматочки зі сковороди і за таким же принципом готуємо і моркву. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і припускаємо в жаровні 3-4 хвилини, після чого викладаємо поверх мариновану курятину і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо обсмажену картоплю і моркву, сіль, перець, і заливаємо все водою так, щоб покрити. Тушкуємо куру з овочами 5 хвилин, додаємо томати і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Такий тушкована картопля з куркою, володіє низькою калорійністю і багатим смаком.

    Як приготувати картопля, тушкована з куркою?


    Інгредієнти:

  • молода картопля - 7-8 шт;

  • курячий бульйон - 4 ст.;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • селера - 2 стебла;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • соус барбекю - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • копчена паприка - 1 ч. ложка;

  • орегано - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • курячі гомілки - 500 р.


  • Приготування
    На рослинному маслі обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю, моркву і селеру 7-8 хвилин. Пасеровані овочі кладемо курячі стегна і чекаємо, поки вони схопиться рум'яною скоринкою зі всіх сторін. Додаємо в жаровню картоплю і заливаємо все сумішшю соусу барбекю, томатів і бульйону. Слідом кладемо лавровий лист, орегано і щедро приправляємо страву сіллю і перцем.
    Після закипання рідини в жаровні, зменшуємо вогонь. Тушкований молода картопля з куркою буде готовий через 40-50 хвилин. Подавати його можна окремо, або посипавши свіжою зеленню і додавши сметани.

    Картопля, тушкована з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • курячі гомілки - 500 г;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • сухе біле вино - 1 ст.;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • солодкий картопля - 2 шт.;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • печериці - 250 г;

  • вода - 1/4 ст.;

  • рослинна олія;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Курячий бульйон змішуємо з білим вином.
    Картопля, тушкована з куркою
    Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до прозорості з грибами. Додаємо подрібнений часник, сіль, перець курячі гомілки. Смажимо гомілки до золотистого кольору, після чого закладаємо шматочки солодкої картоплі. Заливаємо вміст жаровні бульйоном і вином, кладемо гілочку розмарину, і тушкуємо все разом близько 1-15 годин.
    У готове блюдо вливаємо суміш з води і муки, і чекаємо, поки рідина загусне і перетвориться в креязикай за консистенцією соус. Тушкована картопля з куркою повинен побурлить на слабкому вогні ще 3-5 хвилин, після чого слід витягти гілочку розмарину і подавати страву до столу.