Пропонуємо вам кілька рецептів тушкованих яблук з різними інгредієнтами. Страви виходять дуже оригінальними, пікантними і дивовижно смачними!
Капуста, тушкована з яблуками
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 качан; цибулина - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; свіжий імбир - за смаком; родзинки - 05 склянки; цукор - 1 ст. ложка; яблучний оцет - 2 ст. ложки; каррі - 1 ч. ложка; томатна паста - 1 ст. ложка; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Капусту дрібненько шаткуємо, заливаємо оцтом і розминаємо руками. Цибулину і імбир чистимо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко до прозорості. Потім кидаємо промитий родзинки , куркуму і цукор, перемішуємо. Яблуко очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в обжарку разом з капустою. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо до готовності, подсаливая страву за смаком. За 10 хвилин до закінчення приготування, кладемо томатну пасту , присипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Свинина, тушкована з яблуками
Інгредієнти: масло рослинне - 2 ст. ложки; свиняча вирізка - 500 г; борошно - 3 ст. ложки; спеції; цибулина - 1 шт.; кмин - щіпка; курячий бульйон - 2 ст.; гірчиця - 1 ст. ложка; зелена капуста - 250 г; картопля - 250 г; яблуко - 2 шт.; свіжа петрушка. Приготування У сковороду наливаємо масло і розігріваємо на середньому вогні. Свинину обробляємо, нарізаємо соломкою, посипаємо борошном, сіллю, перцем і обсмажуємо м'ясо близько 10 хвилин. Потім викладаємо його в тарілку, зменшуємо вогонь і додаємо подрібнену цибульку з кмином. Пасеруємо до рум'яного кольору, а потім вливаємо бульйон, воду, кладемо гірчицю, нашатковану капусту, подрібнену картоплю і солимо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 15 хвилин. Після цього додаємо яблука і продовжуємо готувати ще 10 хвилин. Безпосередньо перед подачею на стіл, з'єднуємо свинину з овочами і посипаємо блюдо петрушкою.
Печінка, тушкована з яблуками
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; свіжі опеньки - 150 г; цибулина - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; часник - 3 зубчики; згущене молоко - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Отже, спочатку обсмажуємо в маслечко опеньки і паралельно займаємося підготовкою печінки: промиваємо і висушуємо її паперовою серветкою. Потім розрізаємо кожен шматочок приблизно на 3 частини і обвалюємо в борошні, змішаної з куркумою і сіллю. Чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо окремо. Тепер трохи підсмажуємо печінку і перекладаємо її в каструлю з невеликою кількістю води. Далі відправляємо сюди ж гриби, цибулю і трохи протушиваем. Майже в самому кінці кладемо порізане шматочками яблуко і подрібнений часник.
Буряк, тушкована з яблуками
Інгредієнти: буряк - 600 г; яблука - 300 г; масло вершкове; мед - за смаком. Приготування Яблука очищаємо від насіння і шкірки, нарізаємо скибочками і кладемо в каструльку з розтопленим вершковим маслом. Гарненько розмішуємо, закриваємо кришкою і чекаємо, щоб фрукти потемніли. Варену буряк чистимо, шаткуємо скибочками, з'єднайте з яблуками і додаємо за смаком лимонний сік і мед. Тушкуємо страву на самому слабенькому вогні приблизно 20-30 хвилин, до готовності.
Гарбуз, тушкована з яблуками
Інгредієнти: мелена кориця - 1 ч. ложка; масло вершкове - 50 г; волоські горіхи - 30 г; цукор - 4 ст. ложки; гарбуз - 400 г; яблуко - 3 шт. Приготування Гарбуз очищаємо, видаляємо насіння і нарізаємо часточками. У яблук зрізаємо шкірку, виймаємо насіння і шаткуємо часточками. У глибоку сковорідку кидаємо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, викладаємо гарбуз з яблуками і посипаємо цукром. Накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 10-15 хвилин, помішуючи. У самому кінці додаємо трохи кориці, перемішуємо, випариваем зайву рідину і подаємо готовий десерт на стіл, посипавши горіхами.