Вернуться назад Распечатать

Тушковані яблука

Тушковані яблука
Пропонуємо вам кілька рецептів тушкованих яблук з різними інгредієнтами. Страви виходять дуже оригінальними, пікантними і дивовижно смачними!
Капуста, тушкована з яблуками
Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 качан;

  • цибулина - 2 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • свіжий імбир - за смаком;

  • родзинки - 05 склянки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • яблучний оцет - 2 ст. ложки;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Капусту дрібненько шаткуємо, заливаємо оцтом і розминаємо руками. Цибулину і імбир чистимо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко до прозорості. Потім кидаємо промитий родзинки , куркуму і цукор, перемішуємо. Яблуко очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в обжарку разом з капустою. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо до готовності, подсаливая страву за смаком. За 10 хвилин до закінчення приготування, кладемо томатну пасту , присипаємо зеленню і подаємо на стіл.
    Свинина, тушкована з яблуками
    Інгредієнти:

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • свиняча вирізка - 500 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • цибулина - 1 шт.;

  • кмин - щіпка;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • зелена капуста - 250 г;

  • картопля - 250 г;

  • яблуко - 2 шт.;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    У сковороду наливаємо масло і розігріваємо на середньому вогні. Свинину обробляємо, нарізаємо соломкою, посипаємо борошном, сіллю, перцем і обсмажуємо м'ясо близько 10 хвилин. Потім викладаємо його в тарілку, зменшуємо вогонь і додаємо подрібнену цибульку з кмином. Пасеруємо до рум'яного кольору, а потім вливаємо бульйон, воду, кладемо гірчицю, нашатковану капусту, подрібнену картоплю і солимо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 15 хвилин. Після цього додаємо яблука і продовжуємо готувати ще 10 хвилин. Безпосередньо перед подачею на стіл, з'єднуємо свинину з овочами і посипаємо блюдо петрушкою.
    Печінка, тушкована з яблуками
    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • свіжі опеньки - 150 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • згущене молоко - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, спочатку обсмажуємо в маслечко опеньки і паралельно займаємося підготовкою печінки: промиваємо і висушуємо її паперовою серветкою. Потім розрізаємо кожен шматочок приблизно на 3 частини і обвалюємо в борошні, змішаної з куркумою і сіллю. Чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо окремо. Тепер трохи підсмажуємо печінку і перекладаємо її в каструлю з невеликою кількістю води. Далі відправляємо сюди ж гриби, цибулю і трохи протушиваем. Майже в самому кінці кладемо порізане шматочками яблуко і подрібнений часник.
    Буряк, тушкована з яблуками
    Інгредієнти:

  • буряк - 600 г;

  • яблука - 300 г;

  • масло вершкове;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від насіння і шкірки, нарізаємо скибочками і кладемо в каструльку з розтопленим вершковим маслом. Гарненько розмішуємо, закриваємо кришкою і чекаємо, щоб фрукти потемніли. Варену буряк чистимо, шаткуємо скибочками, з'єднайте з яблуками і додаємо за смаком лимонний сік і мед. Тушкуємо страву на самому слабенькому вогні приблизно 20-30 хвилин, до готовності.
    Гарбуз, тушкована з яблуками
    Інгредієнти:

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 50 г;

  • волоські горіхи - 30 г;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • Тушковані яблука

  • гарбуз - 400 г;

  • яблуко - 3 шт.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо, видаляємо насіння і нарізаємо часточками. У яблук зрізаємо шкірку, виймаємо насіння і шаткуємо часточками. У глибоку сковорідку кидаємо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, викладаємо гарбуз з яблуками і посипаємо цукром. Накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 10-15 хвилин, помішуючи. У самому кінці додаємо трохи кориці, перемішуємо, випариваем зайву рідину і подаємо готовий десерт на стіл, посипавши горіхами.