Запіканка з рибою і картоплею готується неймовірно швидко, а виходить надзвичайно смачною і ситною. Це чудове частування сподобається всім гостям і викличе захоплення у родичів. Давайте розглянемо з вами, як приготувати рибну запіканку з картоплею.
Рибна запіканка з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; відварна риба - 250 г; яйце - 2 шт.; сир - 30 г; зелень; спеції; олія рослинна. Приготування Картопля промиваємо, очищаємо, відварюємо в підсоленій воді і розминаємо товкачиком до отримання однорідного пюре. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом і посипаємо борошном. Цибулину і моркву очищаємо, подрібнюємо на тертці, а потім пасеруємо окремо на сковороді. Потім викладаємо картопляне пюре у чашу, розрівнюємо, викладаємо шар смаженої цибулі, моркви і перчимо за смаком. Оброблене рибне філе розбираємо на дрібні шматочки і покриваємо ними овочі. Яйця збиваємо зі спеціями і рівномірно заливаємо рибу. Сир натираємо на терочке, посипаємо зверху і виставляємо на приладі режим «Духовка», засікаємо приблизно 20 хвилин, і подаємо готову запіканку, посипавши зеленню.
Рецепт рибної запіканки з картоплею
Інгредієнти: рибне філе - 250 г; картопля - 500 г; молоко - 1 ст.; яйце - 7 шт; цибулина - 1 шт.; спеції; свіжий кріп - 1 пучок; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Для початку давайте почистимо і подрібнити цибулину. Картопля промиваємо, зрізаємо шкірку, обполіскуємо, рубаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на маслечко. Потім додаємо цибулю, підсолюємо, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин, помішуючи. Рибне філе відокремлюємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Змішуємо всі інгредієнти і перекладаємо у форму, змащену маслом. Яйця гарненько збиваємо з молоком, сіллю і спеціями, виливаємо у форму, посипаємо кропом і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Готову запеканочку нарізаємо шматочками і подаємо на стіл.
Рибна запіканка з картоплею
Інгредієнти: філе тріски - 2 шт.; картопля - 6 шт.; сухе біле вино - 05 ст.; цибулина - 1 шт.; помідор - 3 шт.; кріп - 1 пучок; вершки - 200 мл; сир - 100 р. Приготування Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності і розминаємо в пюре. Помідори нарізаємо на круглі скибочки. Чистимо цибулину і шаткуємо кільцями. Форму для запікання змащуємо оливковою маслом, кладемо на дно половину цибулі з помідорами, потім філе тріски. Рибу підсолюємо, перчимо за смаком і покриваємо залишилися овочами і картопляним пюре. Рівномірно розподіляємо подрібнену зелень кропу і приправляємо блюдо чебрецем. Далі поливаємо запіканку вершками і вином, ставимо в гарячу духовку і запікаємо 50 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо її тертим сиром і повертаємо в духовку.
Рибна запіканка з картоплею і грибами
Інгредієнти: картопля - 500 г; рибні консерви - 1 банка; сир твердий 70 г; свіжі гриби - 100 г; цибулина - 1 шт.; майонез - 100 мл; спеції; олія рослинна. Приготування Отже, спочатку давайте підготуємо з вами всі інгредієнти. Картоплю відварюємо в мундирі. Чистимо цибулину, тонко шаткуємо, а подрібнюємо гриби. Сир натираємо на тертці, зелень дрібно рубаємо. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, викладаємо шар цибулі, потім картоплі, нарізаного кружечками, підсолюємо і перчимо за смаком. Далі кладемо рибні консерви і подрібнені гриби. Змащуємо зверху майонезом, засипаємо пісну рибну запіканку з картоплею тертим сиром і ставимо на 20 хвилин у гарячу духовку.