Печериці в вершковому соусі - вишукане, ароматне і ніжне блюдо, яке чудово підійде як гарнір до будь-якої страви. Готується воно досить швидко і просто, зате результат вам неодмінно сподобається! Давайте не будемо втрачати з вами час і розглянемо, як приготувати шампіньйони у вершковому соусі
Рецепт печериць у вершковому соусі
Інгредієнти: свіжі печериці - 400 г; лимон - 1 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; масло вершкове - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; вершки - 05 ст.; спеції; зелень петрушки. Приготування Давайте розберемося, як смачно і вишукано приготувати шампіньйони у вершковому соусі. Все досить просто, гриби промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і, якщо потрібно обробляємо. Потім перекладаємо їх у невелику мисочку і збризкуємо трохи лимонним соком.
Цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на розігрітому маслечко. Замариновані грибочки рубаємо невеликими пластинками і додаємо до цибулі. Смажимо приблизно 3 хвилинки, вливаємо вершки, додаємо зелень петрушки і виливаємо від грибів лимонний сік. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 3 хвилин, не даючи страві закипіти. Готові печериці під вершковим соусом відразу ж подаємо до столу з вареною гречкою , рисом або локшиною.
Печериці у вершковому соусі з куркою
Інгредієнти: курячі грудки - 2 шт.; свіжі печериці - 400 г; спеції; вершки - 300 мл; масло вершкове - 40 р. Приготування Печериці промиваємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо в сковороді на розігрітому вершковому маслечко близько 5 хвилин. Цим часом обробляємо поки курку, розділяємо її на невеликі шматочки і, коли гриби випустять сік, додаємо м'ясо в сковороду. Хвилин через 5 заливаємо все вершками, додаємо за смаком сіль і спеції, зменшуємо вогонь і тушкуємо страву ще 5 хвилин. Коли соус придбає потрібну консистенцію, акуратно знімаємо з вогню і подаємо на стіл з будь-яким гарніром, але краще всього з відвареною картоплею.
Печериці у вершковому соусі з макаронами
Інгредієнти: печериці консервовані - 200 г; цибулина - 1 шт.; вершки - 100 мл; часник - 1 зубчик; соєвий соус - за смаком; макарони; вода кип'ячена. Приготування Отже, спочатку, щоб приготувати макарони, беремо каструлю, наливаємо в неї воду і ставимо на плиту. На іншу конфорку ставимо сковорідку, наливаємо в неї трохи рослинного масла і залишаємо нагріватися. Цим часом чистимо поки цибулька і подрібнюємо його. Потім відкриваємо банку з консервованими печерицями, зливаємо акуратно маринад і нарізаємо гриби скибочками. Якщо ви купили вже порізані гриби, то цього можна не робити.
Тепер беремо кілька зубчиків часничку, очищаємо їх від лушпиння і видавлюємо через прес. На розігріту сковорідку кидаємо спочатку подрібнену цибулю, пасеруємо його до зарум'янювання, а потім викладаємо печериці. Обсмажуємо овочі, помішуючи, до напівготовності.
Після цього акуратно розподіляємо все до країв, звільняючи тим самим центр сковорідки. Капаємо трохи масла і кидаємо туди часник. Потім вливаємо трохи соєвого соусу і все перемішуємо. Хвилинки через 3 підливаємо вершки і додаємо за смаком необхідні спеції. Зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо блюдо кришкою і залишаємо тушкуватися, періодично помішуючи.
Тим часом, в закипілої воді відварюємо макарони і як тільки вони опустяться все на дно, вимикаємо соус і залишаємо його доходити. Тепер викладаємо в тарілку макарошки і поливаємо їх зверху вершковим соусом. За бажанням посипаємо все порізаної свіжої зеленню.