Якщо часу на готування ситного і смачного вечері у вас дуже мало, то пропонуємо вам зробити досить просте, але поживна страва - свинину з картоплею в горщиках.
Свинина з картоплею і сметаною в горщику
Інгредієнти: свинина - 150 г; свіжі гриби - 100 г; картопля - 3 шт.; сметана - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Картоплю чистимо, м'ясо обробляємо і нарізаємо всі невеликими кубиками. На сковороду наливаємо масло і пасеруємо до м'якості нашатковану цибулька. Далі на дно кожного горщика кладемо картоплю, а потім - цибулю з м'ясом. Зверху посипаємо все улюбленими спеціями і солимо за смаком. Потім викладаємо нарізані скибочками гриби, всі інгредієнти заливаємо окропом і викладаємо сметану. Накриваємо посуд кришкою і відправляємо в розігріту духовку. Готуємо свинину з картоплею і грибами в горщиках приблизно 45 хвилин при температурі 180 градусів. Подаємо готову страву, прикрасивши свіжою зеленню.
Свинячі реберця з картоплею в духовці
Інгредієнти: реберця свинячі - 800 г; картопля - 12 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідори - 4 шт.; свіжа зелень; спеції; олія рослинна. Приготування Для приготування картоплі в горщиках зі свининою, реберця при необхідності розморожуємо, гарненько промиваємо і поділяємо на однакові ланки. Картоплю, цибулю, зелень, помідори та моркву ретельно миємо й чистимо.
Далі томати і петрушку поки відкладаємо в сторону, а картоплю з морквою шаткуємо невеликими кубиками. Цибулька шаткуємо півкільцями. Тепер наливаємо в сковороду
рослинне масло й обсмажуємо реберця до зарум'янювання. Після цього і додаємо до них цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Картоплю і моркву розкладаємо по горщикам, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо овочі. Обсмажені реберця поділяємо на 4 частини і розставляємо в горщики вертикально. Цибулька викладаємо по центру і заливаємо все залишками масла зі сковороди.
Тепер ошпарюємо окропом томати і акуратно знімаємо шкірку. Подрібнюємо їх у блендері разом з петрушечкою, додаємо сіль, перчик і заливаємо отриманої томатною сумішшю горщики так, щоб він не доходив до верху горщика приблизно на 2 сантиметри. Накриваємо їх кришками і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Готову страву подаємо на стіл, прикрасивши зеленню і свіжими овочами.