Вернуться назад Распечатать

Сирна начинка

Сирна начинка
Любителі сиру напевно не упустять можливість приготувати деякі страви з участю цього інгредієнта. Рецепти легкої і смачною сирної начинки в такому випадку будуть як не можна до речі.
Шоколадна сирна начинка для торта
Інгредієнти:

  • сир - 1 ст.;

  • какао-порошок - 1 ст. ложка;

  • тертий шоколад - 1 ст. ложка;

  • розчинна кава - 1/2 ч. ложки;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Сир подрібнюємо за допомогою блендера або перетираємо через сито до максимально однорідної консистенції. Додаємо в сирний крем цукор і збиваємо з допомогою міксера. Слідом засипаємо какао, тертий шоколад і кава, вливаємо молоко і знову збиваємо крем до однорідності.
    Рецепт сирної начинки для ватрушок
    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • родзинки - 1 жменя.


  • Приготування
    Сир збиваємо разом з яйцями і м'яким вершковим маслом до однорідності. Додаємо до сирної маси цукор, трохи солі і борошно, додаємо жменю родзинок і ретельно все перемішуємо, намагаючись домогтися максимально однорідної консистенції. Подібного кількості інгредієнтів вистачить для того, щоб приготувати 24 ватрушки.
    Сирна начинка для вареників
    Інгредієнти:

  • сир - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • зелень.


  • Приготування
    Збиваємо сир з яйцем з допомогою міксера, додаємо сіль за смаком і подрібнену зелень. Замінити сир можна сиром рікотта, начинка з кисломолочного сиру вийти трохи солонуватою і більш жирною.
    Якщо ви хочете приготувати солодкі вареники, то додайте до сиру трохи ванільного і звичайного цукру.
    Рецепт сирної начинки для пиріжків
    Якщо ви любите солоні пиріжки з зеленню і яйцем, то вашій увазі представляється оригінальна альтернатива цього рецепту пиріжки з яйцем, шпинатом і сиром. При бажанні, зелень шпинату можна змішати зі щавлем, щоб додати ледве помітну кислинку.
    Інгредієнти:

  • заморожений шпинат - 150 г;

  • сир - 300 г;

  • твердий сир - 80 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Заморожений шпинат розморожуємо і віджимаємо надлишки вологи. Змішати шпинат з сиром і дрібно натертим твердим сиром. Яйця відварюємо круто, подрібнюємо і змішуємо з сирною начинкою. Додаємо сіль з перцем за смаком.
    Сирна начинка для листкового тіста
    Інгредієнти:

  • сир - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • тертий пармезан - 1 ст. ложка;

  • в'ялені томати - 1 жменя;

  • зелень - за смаком;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Сир перетираємо через сито і змішати з яйцем, сіллю і перцем. Додаємо до сиру щіпку мускатного горіха, трохи тертого пармезану і зелені. Подрібнюємо в'ялені томати, зелень і пропускаємо через прес зубчик часнику. Знову ретельно вимішуємо начинку і використовуємо для приготування пирогів або тарти з листкового тіста.
    Рецепт сирної начинки для млинців
    Рецепт цієї сирної начинки дуже схожий з попереднім, тому, при бажанні, їх легко можна замінити один одним.
    Інгредієнти:

  • сир - 400 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • петрушка і базилік - 1 пучок;

  • Сирна начинка

  • рукола - 1 пучок;

  • помідори - 2 шт.;

  • пармезан - 80 р.


  • Приготування
    Розтираємо сир з яйцями, додаємо подрібнену зелень і пару гілочок рукколи. Подрібнюємо свіжі томати, попередньо видаливши з них серцевину. Змішуємо томати та сир, додаємо половину дрібно натертого пармезану і загорнути начинку млинцем. Зверху посипаємо все блюдо сиром і ставимо в духовку під гриль до тих пір, поки пармезан не розплавиться.