Любителі сиру напевно не упустять можливість приготувати деякі страви з участю цього інгредієнта. Рецепти легкої і смачною сирної начинки в такому випадку будуть як не можна до речі.
Шоколадна сирна начинка для торта
Інгредієнти: сир - 1 ст.; какао-порошок - 1 ст. ложка; тертий шоколад - 1 ст. ложка; розчинна кава - 1/2 ч. ложки; молоко - 2 ст. ложки; цукор - 2-3 ст. ложки. Приготування Сир подрібнюємо за допомогою блендера або перетираємо через сито до максимально однорідної консистенції. Додаємо в сирний крем цукор і збиваємо з допомогою міксера. Слідом засипаємо какао, тертий шоколад і кава, вливаємо молоко і знову збиваємо крем до однорідності.
Рецепт сирної начинки для ватрушок
Інгредієнти: сир - 500 г; яйця - 2 шт.; цукор - 1/2 ст.; борошно - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; родзинки - 1 жменя. Приготування Сир збиваємо разом з яйцями і м'яким вершковим маслом до однорідності. Додаємо до сирної маси цукор, трохи солі і борошно, додаємо жменю родзинок і ретельно все перемішуємо, намагаючись домогтися максимально однорідної консистенції. Подібного кількості інгредієнтів вистачить для того, щоб приготувати 24 ватрушки.
Сирна начинка для вареників
Інгредієнти: сир - 1 ст.; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; зелень. Приготування Збиваємо сир з яйцем з допомогою міксера, додаємо сіль за смаком і подрібнену зелень. Замінити сир можна сиром рікотта, начинка з кисломолочного сиру вийти трохи солонуватою і більш жирною.
Якщо ви хочете приготувати солодкі вареники, то додайте до сиру трохи ванільного і звичайного цукру.
Рецепт сирної начинки для пиріжків
Якщо ви любите солоні пиріжки з зеленню і яйцем, то вашій увазі представляється оригінальна альтернатива цього рецепту пиріжки з яйцем, шпинатом і сиром. При бажанні, зелень шпинату можна змішати зі щавлем, щоб додати ледве помітну кислинку.
Інгредієнти: заморожений шпинат - 150 г; сир - 300 г; твердий сир - 80 г; яйця - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Заморожений шпинат розморожуємо і віджимаємо надлишки вологи. Змішати шпинат з сиром і дрібно натертим твердим сиром. Яйця відварюємо круто, подрібнюємо і змішуємо з сирною начинкою. Додаємо сіль з перцем за смаком.
Сирна начинка для листкового тіста
Інгредієнти: сир - 250 г; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; мускатний горіх - щіпка; тертий пармезан - 1 ст. ложка; в'ялені томати - 1 жменя; зелень - за смаком; часник - 1 зубчик. Приготування Сир перетираємо через сито і змішати з яйцем, сіллю і перцем. Додаємо до сиру щіпку мускатного горіха, трохи тертого пармезану і зелені. Подрібнюємо в'ялені томати, зелень і пропускаємо через прес зубчик часнику. Знову ретельно вимішуємо начинку і використовуємо для приготування пирогів або тарти з листкового тіста.
Рецепт сирної начинки для млинців
Рецепт цієї сирної начинки дуже схожий з попереднім, тому, при бажанні, їх легко можна замінити один одним.
Інгредієнти: сир - 400 г; яйця - 2 шт.; петрушка і базилік - 1 пучок; рукола - 1 пучок; помідори - 2 шт.; пармезан - 80 р. Приготування Розтираємо сир з яйцями, додаємо подрібнену зелень і пару гілочок рукколи. Подрібнюємо свіжі томати, попередньо видаливши з них серцевину. Змішуємо томати та сир, додаємо половину дрібно натертого пармезану і загорнути начинку млинцем. Зверху посипаємо все блюдо сиром і ставимо в духовку під гриль до тих пір, поки пармезан не розплавиться.