Вернуться назад Распечатать

Котлети з крохмалем

Котлети з крохмалем
Давайте розглянемо з вами як посмажити і неймовірно смачні ароматні котлетки з крохмалем. Завдяки додаванню крохмалю, вони добре прожариваются і виходять дуже соковитими. І неважливо, з якого м'яса будуть приготовані: курка, свинина, індичка або яловичина!

Котлети з крохмалем і майонезом


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 3 ст. ложки;

  • вода - 3 ст. ложки;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясний фарш змішуємо з яйцями, додаємо крохмаль і кладемо домашній майонез . Потім підливаємо холодну воду і гарненько все перемішуємо. Після цього приправляємо масу спеціями за смаком і ретельно збиваємо блендером до отримання однорідної пишної маси. Далі підготовлений фарш прибираємо приблизно на 6 годин в холодильник.
    Після закінчення часу смажимо котлети з фаршу з крохмалем, викладаючи їх столовою ложкою на добре розігріте рослинне масло, з обох сторін. Потім акуратно викладаємо їх на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру і подаємо на стіл.

    Рубані котлети з крохмалем


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 500 г;

  • цибулина - 4 шт.;

  • яйце - 4 шт.;

  • крохмаль - 4 ст. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Свинину промиваємо, даємо воді стекти і нарізаємо м'ясо маленькими кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібненько шаткуємо. До м'яса додаємо сіль, цукор, перчик, крохмаль і перемішуємо всі інгредієнти. Потім розбиваємо яйця і висипаємо подрібнену цибульку. Ретельно перемішуємо і даємо масі постояти хвилин 30.
    Розігріваємо сковорідку, змащуємо маслом і викладаємо ложкою м'ясний фарш. Обсмажуємо котлетки на повільному вогні з двох боків до золотистої скоринки. Після цього перекладаємо їх у глибоку сковорідку, додаємо пів склянки води і тушкуємо котлети 10 хвилин.

    Рецепт курячих котлет з крохмалем


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 700 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • Котлети з крохмалем

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • зелень - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Куряче філе дрібно ріжемо, додаємо яйце, додаємо крохмаль, спеції і дрібно нарізану цибульку з зеленню. Потім кладемо сметану і ретельно перемішуємо. Готовий фарш відставляємо в бік хвилин на 20 а цим часом розігріваємо сковорідку, наливши в неї трохи масла. Далі ліпимо невеликі кульки, сплющує і трохи обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Готові курячі котлети з крохмалем подаємо з будь-яким гарніром.