Фарш найчастіше використовують у приготуванні котлет. Але виявляється, що можна багато чого ще цікавого приготувати з перекрученого м'яса. Нижче вас чекають рецепти незвичайних страв з яловичого фаршу.
Страва з м'ясного фаршу яловичого
Зараз ми вам розповімо, як зробити велику котлету по-німецьки. Це фактично запіканка з яловичого фаршу з прошарком з варених яєць і овочами.
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) - 05 кг; корінь селери - 50 г; яйця - 4 шт.; морква - 50 г; часник - 2-3 зубчики; цибуля - 1 шт.; черствий білий хліб - 1 скибочка; петрушка - півпучка; кріп - півпучка; сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх - за смаком; рослинне масло - 1 ст. ложка. Приготування Яйця (3 шт) відварюємо круто. М'якоть яловичини, корінь селери , розмочений шматочок хліба, часник і цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Солимо, перчимо, за смаком додаємо мускатний горіх і сире яйце. Гарненько перемішуємо отриману масу. Варені яйця нарізаємо кружечками, а зелень кропу і петрушки подрібнюємо. Форму змащуємо олією, викладаємо половину фаршу і розрівнюємо його за допомогою ложки, змоченою у воді. Розкладаємо кружечки яєць зверху і посипаємо їх нарізаною зеленню. Далі викладаємо знову шар фаршу, знову вирівнюємо поверхню і змащуємо олією.
Випікаємо в духовці при 200 градусах близько 1 години. Після цього залишаємо запіканку ще хвилин на 15 в духовці, щоб вона увібрала в себе весь соус, який утворився в процесі випічки. Таке блюдо з яловичого фаршу м'ясного виходить дуже м'яким і соковитим. А подавати його можна з картоплею і овочевим салатом. Виходить відмінна альтернатива котлет - і швидше готується, і смачніше.
Дієтичне блюдо з яловичого фаршу
Інгредієнти: яловичий фарш - 100 г; рис - 100 г; сіль - 05 ч. ложки; сметана - 150 мл; вершкове масло - 100 р. Приготування Рис промиваємо, потім заливаємо водою і на повільному вогні варимо до напівготовності близько 7 хвилин. Після цього воду зливаємо. Яловичий фарш з'єднайте з рисом, додаємо сіль і перемішуємо. За бажанням можна також додати трохи подрібненої зелені. З отриманої маси формуємо кульки завбільшки з волоський горіх.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо підготовлені кульки, заливаємо їх сметаною, вливаємо стільки води, щоб вона покрила 2/3 тефтелькою. Накриваємо сковороду кришкою, спочатку на великому вогні доводимо до кипіння соусу, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо дієтичне тефтелі з яловичого фаршу близько півгодини.
Оладки з м'ясом
Найчастіше оладки готують солодкими. А ми зараз розповімо, як приготувати оладки з м'ясом. Виходить смачне і ситне друге блюдо з яловичого фаршу.
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 350 мл; борошно - 300 г; яйця - 3 шт.; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; сода - 1 ,5 ч. ложки. Для начинки:
яловичий фарш - 05 кг; цибуля - 1 шт.; подрібнена зелень - 30 г; сіль, спеції для м'яса. Приготування Спочатку готуємо тісто для оладок: в глибоку миску вливаємо кефір, вбиваємо яйця і добре перемішуємо або збиваємо. Додаємо сіль, цукор, соду і знову розмішуємо. Поступово вводимо муку, не
перестаючи заважати, щоб не було грудочок.
Тепер готуємо фарш: подрібнену цибулю змішуємо з яловичим фаршем, додаємо подрібнену зелень, сіль і спеції за смаком. І знову гарненько вимішуємо.
На сковороді розігріваємо олію, столовою ложкою виливаємо тісто, зверху кладемо по 1 чайній ложці фаршу і зверху на фарш ще виливаємо 1 столову ложку тесту. Смажимо на сковороді під кришкою на повільному вогні спочатку з одного боку до утворення рум'яної скоринки, а потім і з іншого боку. Оладки з м'ясом готові!
Всі перераховані вище страви можна готувати і зі свинячого або свино-яловичого фаршу.