Маслюки - популярні і широко відомі їстівні гриби. Їх маринують, солять, додають в супчики, а також використовують для приготування різних гарнирчиков і соусів. Але швидше й простіше приготувати смажені маслюки, а як саме це зробити, ми вам зараз розповімо.
Смажені маслюки в сметані
Інгредієнти: маслюки - 800 г; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 150 мл; морква - 05 шт.; сметана -150 мл; спеції; свіжа зелень - 05 пучка; сухий кмин - 05 ч. ложки. Приготування Гриби обробляємо і добре промиваємо під проточною водою. У каструлю наливаємо воду, кип'ятимо, підсолюємо трохи, кидаємо в неї маслюки і варимо 30 хвилин. Потім зливаємо рідину, заливаємо грибочки новим окропом і варимо ще півгодини. Цибулю і моркву чистимо, шаткуємо соломкою, а маслюки нарізаємо великими шматочками. Тепер пасеруємо всі овочі, перемішуємо, додаємо сметану і накриваємо кришкою. Також приправляємо блюдо і посипаємо спеціями кмином.
Тушкуємо ще 10 хвилинок на самому повільному вогні і при необхідності можете додати трохи овочевого бульйону або воду. Петрушку промиваємо, струшуємо, подрібнюємо і додаємо до вже готових смажених грибів. Перемішуємо, прогріваємо пару хвилин на повільному вогні і знімаємо з плити. Подаємо маслюки в сметані обов'язково в гарячому вигляді на додаток до картопляному пюре .
Смажені маслюки зі сметаною
Інгредієнти: маслюки свіжі - 1 кг; сметана - 200 мл; масло вершкове - 100 г; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; часник - 6 зубчиків. Приготування Маслюки промиваємо, обробляємо і шаткуємо скибочками. Цибуля і часник чистимо від луски і дрібненько рубаємо. Розігріваємо в сковороді вершкове масло з олією, кладемо цибулька, часничок і обсмажуємо, поки не випарується рідина. Потім додаємо маслюки і для більшого аромату можете за бажанням додати трохи сушених білих грибів. Обсмажуємо овочі на середньому вогні близько 30 хвилин, а потім кладемо сметанку і готуємо ще 5 хвилин.
Смажені гриби маслюки з горіхами
Інгредієнти: цибуля зелена - 05 пучка; маслюки - 500 г; волоські горіхи - 05 склянки; оцет яблучний - 1 ст. ложка; петрушка - 2 гілочки; листя салату, гранатові зерна - для прикраси; спеції. Приготування Маслюки промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння, а свіжу зелень обполіскуємо холодною водою, обсушуємо і дрібно подрібнюємо. Гриби пасеруємо на розігрітому вершковому маслечко до готовності, підсолюємо і перчимо за смаком. Потім додаємо рубані волоські горіхи, цибуля і зелень. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і смажимо ще кілька хвилин, помішуючи. Тепер обережно вливаємо оцет, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Перед подачею викладаємо грибочки на листя салату і посипаємо очищеними гранатовими зернятами.
Як приготувати смажені гриби маслюки з картоплею?
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; маслюки - 400 г; картопля - 500 г; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Маслюки ретельно промиваємо і акуратно знімаємо з капелюшків верхню шкірку. Великі грибочки розрізаємо на 3 частини, а дрібні - залишаємо цілком. Картоплю чистимо, шаткуємо середніми шматочками і відварюємо до готовності. Цибулину рубаємо тонкими півкільцями. Тепер на розігрітій сковороді в рослинному маслечко обсмажуємо приблизно 20 хвилин маслюки, до повного випаровування з них рідини. Потім додаємо ще маслечка, викладаємо цибулька і готуємо овочі, періодично помішуючи, 5-7 хвилин. Після цього, солимо, перчимо за смаком, накриваємо кришкою і засікаємо ще 3 хвилинки. У самому кінці додаємо відварену картоплю, перемішуємо, тушкуємо трохи і подаємо страву на стіл.