Рецепт картоплі з реберцями неймовірно простий, зате страву, незважаючи на свою примітивність, виходить чудово смачним і неймовірно ароматним.
Картопля з реберцями в мультиварці
Інгредієнти: реберця свинячі - 500 г; картопля - 6 шт.; морква - 1 шт.; свіжі печериці - 10 шт.; вода кип'ячена - 400 мл; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Реберця ретельно промиваємо, вирізаємо пленочки і нарізаємо їх на порційні шматочки. Потім наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла, кладемо реберця і обсмажуємо їх, включивши режим «Випічка», близько 20 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, поки займемося підготовкою овочів. Для цього чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками, моркву нарізаємо соломкою, а грибочки рубаємо скибочками. Коли м'ясо підсмажиться, викладаємо до нього цибульку з морквою і продовжуємо готувати ще кілька хвилин.
Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в каструлю з печерицями . Тепер заливаємо гарячу воду, приправляємо спеціями, перемішуємо вміст і тушкуємо блюдо 50 хвилин. Готові свинячі реберця з картоплею перекладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу, присипавши попередньо подрібненої зеленню.
Картопля з копченими реберцями
Інгредієнти: картопля - 1 кг; копчені реберця - 500 г; спеції; морква - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; спеції. Приготування Ребра розбираємо гострим ножем на невеликі шматочки і викладаємо їх у глибоку каструлю. Потім заливаємо водою, доводимо до кипіння і проварюємо приблизно 10 хвилин. Цим часом очищаємо картоплю й нарізаємо кубиками. Цибулини чистимо і шаткуємо півкільцями, а моркву рубаємо соломкою. Тепер додаємо до ребер картопля, варимо 10 хвилин і відправити туди ж інші підготовлені овочі. Все ретельно перемішуємо, заправляємо спеціями, накриваємо кришкою і готуємо страву ще хвилин 30. Перед подачею на стіл, картоплю з реберцями присипаємо за бажанням свіжою зеленню.
Картопля, запечена з реберцями
Інгредієнти: свинячі реберця - 1 кг; картопля - 6 шт.; спеції. Для маринаду:
олія оливкова - 4 ст. ложки; бальзамічний оцет - 4 ст. ложки; часник - 5 зубчиків; спеції; розмарин - 1 ч. ложка. Приготування Отже, спочатку давайте приготуємо маринад : змішуємо в мисці оливкове масло, розмарин, бальзамічний оцет, спеції і подрібнений часничок. Потім у цю суміш викладаємо свинячі ребра, розділені на окремі кісточки, і перемішуємо. Далі викладаємо їх в пакет для випікання, зливаємо туди залишився маринад і залишаємо маринуватися хоча б на 3 години. Після цього беремо деко, укладаємо на нього щільно реберця, а між ними расталкиваем картоплю, нарізану скибочками. Відправляємо страву у попередньо прогріту до 180 градусів духовку і запікаємо картопля з реберцями 35 хвилин.