Вернуться назад Распечатать

Картопля з реберцями - рецепт

Картопля з реберцями - рецепт
Рецепт картоплі з реберцями неймовірно простий, зате страву, незважаючи на свою примітивність, виходить чудово смачним і неймовірно ароматним.

Картопля з реберцями в мультиварці


Інгредієнти:

  • реберця свинячі - 500 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • свіжі печериці - 10 шт.;

  • вода кип'ячена - 400 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Реберця ретельно промиваємо, вирізаємо пленочки і нарізаємо їх на порційні шматочки. Потім наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла, кладемо реберця і обсмажуємо їх, включивши режим «Випічка», близько 20 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, поки займемося підготовкою овочів. Для цього чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками, моркву нарізаємо соломкою, а грибочки рубаємо скибочками. Коли м'ясо підсмажиться, викладаємо до нього цибульку з морквою і продовжуємо готувати ще кілька хвилин.
    Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в каструлю з печерицями . Тепер заливаємо гарячу воду, приправляємо спеціями, перемішуємо вміст і тушкуємо блюдо 50 хвилин. Готові свинячі реберця з картоплею перекладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу, присипавши попередньо подрібненої зеленню.

    Картопля з копченими реберцями


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • копчені реберця - 500 г;

  • спеції;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Ребра розбираємо гострим ножем на невеликі шматочки і викладаємо їх у глибоку каструлю. Потім заливаємо водою, доводимо до кипіння і проварюємо приблизно 10 хвилин. Цим часом очищаємо картоплю й нарізаємо кубиками. Цибулини чистимо і шаткуємо півкільцями, а моркву рубаємо соломкою. Тепер додаємо до ребер картопля, варимо 10 хвилин і відправити туди ж інші підготовлені овочі. Все ретельно перемішуємо, заправляємо спеціями, накриваємо кришкою і готуємо страву ще хвилин 30. Перед подачею на стіл, картоплю з реберцями присипаємо за бажанням свіжою зеленню.

    Картопля, запечена з реберцями


    Інгредієнти:

  • свинячі реберця - 1 кг;

  • картопля - 6 шт.;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет - 4 ст. ложки;

  • часник - 5 зубчиків;

  • спеції;

  • Картопля з реберцями - рецепт

  • розмарин - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте приготуємо маринад : змішуємо в мисці оливкове масло, розмарин, бальзамічний оцет, спеції і подрібнений часничок. Потім у цю суміш викладаємо свинячі ребра, розділені на окремі кісточки, і перемішуємо. Далі викладаємо їх в пакет для випікання, зливаємо туди залишився маринад і залишаємо маринуватися хоча б на 3 години. Після цього беремо деко, укладаємо на нього щільно реберця, а між ними расталкиваем картоплю, нарізану скибочками. Відправляємо страву у попередньо прогріту до 180 градусів духовку і запікаємо картопля з реберцями 35 хвилин.