Страви з духовки - корисні, смачні і ароматні. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування м'яса з помідорами в духовці.
М'ясо, запечене з помідорами і сиром в духовці
Інгредієнти: м'якоть свинини - 1 кг; вершкове масло - 120 г; цибуля - 1 шт.; сир голландський - 100 г; помідори - 3 шт.; печериці - 350 г; молоко - 1 л; борошно - 70 г; сіль, перець, мускатний горіх, зелень - за смаком. Приготування У сковороду з розтопленим вершковим маслом додаємо борошно, мускатний горіх і добре перемішуємо. Тепер вливаємо молоко, не перестаючи помішувати. За смаком солимо, перчимо і готуємо соус до густоти сметани. У форму викладаємо нарізані шампіньйони і поливаємо їх соусом. Наступний шар - нашатковану кільцями цибулю. М'ясо ріжемо шматочками і злегка їх відбиваємо. Викладаємо м'ясо зверху на цибулю, заливаємо все соусом, що залишився, розкладаємо нарізані кружальцями помідори, на них - тертий сир. Накриваємо форму фольгою і при 220 градусах запікаємо свинину з помідорами в духовці 15 години. Після цього знімаємо фольгу, щоб вийшла апетитна скориночка, і запікаємо ще хвилин 15. Готове м'ясо притрушиваем подрібненою зеленню.
Куряче м'ясо з помідорами в духовці
Інгредієнти: філе куряче - 700 г; твердий сир - 100 г; свіжі помідори - 2 шт.; майонез - 100 г; сіль, чорний мелений перець, часник, каррі, кріп - за смаком. Приготування Підготовлене філе нарізаємо вздовж волокон скибочками завтовшки 5-7 мм Складаємо філе в глибоку ємність, солимо, перчимо, посипаємо спеціями і залишаємо на півгодини просочуватися. Помідори миємо й ріжемо невеликими скибочками. Сир тремо на крупній тертці. Деко застеляємо фольгою. Викладаємо підготовлене філе, зверху - помідори, посипаємо тертим сиром і заливаємо майонезом. Ставимо куряче філе у духовку. Запікаємо При 180 градусах півгодини. Після чого відразу подаємо до столу.
Яловичина з помідорами в духовці
Інгредієнти: яловичина - 800 г; сир - 200 г; цибуля - 2 шт.; помідори - 3 шт.; майонез, сіль, перець, майоран - за смаком. Приготування Яловичину нарізаємо скибочками і гарненько відбиваємо. Потім посипаємо шматочки сіллю і перцем. Цибулю ріжемо кільцями, помідори - кружечками. На кожну скибочку м'яса викладаємо підготовлені овочі і поливаємо зверху майонезом. Відправляємо в духовку з температурою 180 градусів на 35 хвилин. Після цього на кожен шматочок викладаємо трохи тертого сиру і готуємо ще хвилин 7.