Сирне тісто надзвичайно м'яке та ніжне. Таке тісто не потребує особливої обробці і готується досить швидко. Добре це тісто тим, що для нього можна брати сир будь-якої якості, будь-якої жирності, навіть залишки. Смачніше тісто, звичайно, виходить з свіжого сиру, не кислого.
Тісто з сиру для рулетів
Інгредієнти: сир - 250 г; цукор - 100 г; борошно - 280 г; розпушувач - 05 ч. ложки; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 50 р. Для начинки:
кокосова стружка; цукор; кориця; рослинне масло. Приготування Розтоплюємо вершкове масло , змішуємо його з сиром і борошном, попередньо просіваємо її і з'єднайте з розпушувачем, замішуємо тісто і ставимо в холод на годину. Для начинки висипаємо в невелику піалу кокосову стружку, додаємо три ложки цукру і розтираємо. Розкачуємо тісто в прямокутник. Змащуємо олією, викладаємо начинку, розрівнюємо її. Згортаємо рулет і нарізаємо. Другу частину тіста справах точно також, але для начинки використовуємо цукор, змішаний з корицею. Випікаємо 25 хвилин.
Листкове тісто з сиром
Інгредієнти: борошно - 250 г; сир - 250 г; вершкове масло - 150 г; сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування Масло змішуємо з сиром. Сир вибираємо без грудок краще домашній. Додаємо сіль, просіяне борошно, перемішуємо, збираємо в клубок, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 15 годин. Таке тісто можна зберігати тиждень. Для приготування листкового тіста, розкотимо тонкий шар, щедро посипаємо борошном, звертаємо в три рази, відправляємо в морозилку на 15 хвилин. Такі дії повторюємо 3 - 4 рази. Тісто готове.
Пісочне тісто з сиром
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; борошно - 300 г; цукор; сіль; сир - 200 р. Приготування Вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками. Подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна всі інгредієнти, до дрібної крихти. Додаємо м'який нежирний сир і знову все перемішуємо за допомогою блендера. Формуємо тісто в колобок, накриваємо плівкою і ставимо в холод.
Тісто для піци з сиру
Інгредієнти: сир нежирний - 250 г; цукор; сіль; сода - 02 ч. ложки; яйця - 2 шт. Приготування Візьмемо дві ємності: у першій розтираємо сир з цукром, у другій збиваємо яйця, цукор і сіль додаємо за смаком). Збиті яйця відправляємо до сиру, туди ж додаємо гашену соду і борошно. Масу вимішуємо. Отримане тісто накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на одну годину. Для начинки піци використовуємо будь-які продукти. Розкачуємо тісто і викладаємо її на деко змащений маслом. Змащуємо поверхню майонезом і кетчупом, накладаємо начинку. Випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів 15 - 20 хвилин.
Тісто з сиру для пирога
Інгредієнти: сир - 250 г; яйця - 2 шт.; цукор - 6 ст. ложок; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 300 г; рослинна олія - 4 ст. ложки. Приготування Яйця змішуємо з сиром і розтираємо, додаємо в масу розпушувач, борошно, цукор і вливаємо олію, перемішуємо. Тепер готове тісто викладаємо у форму, змащену маслом. Розподіляємо тісто по формі. Наколюємо виделкою дно. Беремо фольгу і кладемо її на тісто, краю сминаем, підганяючи їх під мури.
Тісто випікаємо 20 хвилин. Після цього виймаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 7 хвилин. Виймаємо форму з духовки, дно тесту присипаємо борошном. Викладаємо у форму будь-які ягоди (полуницю, малину), присипаємо цукром і відправляємо в духовку до розчинення цукру. Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути, акуратно витягаємо готовий пиріг з форми.