З сосисок можна приготувати безліч різноманітних страв, які прості у приготуванні, а найголовніше це можна зробити на швидку руку. Зараз ми вам розповімо кілька таких рецептів.
Тушкована капуста з сосискою
Інгредієнти: капуста - 1 качан; сосиски - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; томат - 2 ст. ложки; вода - 1 склянка; масло пісне - 2 ст. ложки; сіль. Приготування У сковороді розігріваємо масло і кидаємо в неї цибулю нарізану кубиками, обсмажуємо до приємно золотистого кольору. Додаємо до цибулі сосиски, нарізані дрібними шматочками, обсмажуємо ще 8 хвилин помішуючи. Капусту попередньо шаткуємо і теж відправляємо в сковороду. Інгредієнти тушкуємо 15 хвилин, помішуючи. Томатну пасту розводимо у невеликій кількості води, вливаємо її в сковороду, перемішуємо і тушкуємо до м'якості капусти. За кілька хвилин до закінчення приготування страви солимо і перчимо. Блюдо готове можна подавати до столу.
Рецепт сосиски в листковому тісті
Інгредієнти: сосиски - 300 г; вершкове масло - 250 г; сіль - 10 г; борошно - 250 г; яйце - 1 шт.; вода 130 мл Приготування Приготуємо тісто: для цього сіль додаємо в борошно просіваємо через сито. Кладемо в просіяне борошно 50 г м'якого вершкового масла і розминаємо для отримання крихти. У середині робимо виїмку і заливаємо холодну воду. Вимішуємо тісто і формуємо кулю, робимо надрізи хрест-навхрест і ставимо тісто в холодильник на 35 хвилин. Коли минуло потрібну кількість часу, витягуємо тісто з холодильника і розкачуємо його в пласт товщиною 2 см. Викладаємо на тісто холодне вершкове масло 200 г і загинаємо краю тесту так, щоб масло виявилося в середині.
Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто і складаємо його, щоб вийшло три шари. Такі дії повторюємо кілька разів. Після цього ставимо тісто в холодильник на 25 хвилин. Витягуємо, знову розкачуємо тісто і знову відправляємо в холод ще на 25 хвилин. Дістаємо тісто, розгортаємо його, нарізаємо смужками і загортаємо в них наші сосиски. Поверхню тіста змащуємо яйцем або молоком. Сосиски в тісті відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів на 20 хвилин. Готове тісто повинно мати золотистий колір.
Гречка з сосискою
Інгредієнти: сосиски - 300 г; гречана крупа - 1 склянка; вершкове масло - 50 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль; спеції; часник - 1 зубчик. Приготування Гречку добре промиваємо в проточній воді. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Сосиски очищаємо від оболонки і теж ріжемо на шматочки (можна залишити цілі). Включаємо мультиварку в режимі «Смаження» на 15 хвилин і викладаємо в чашу вершкове масло, цибулю і сосиски, продукти періодично помішуємо. Після закінчення часу засипаємо в чашу крупу, солимо, додаємо спеції і знову включаємо мультиварку тільки вже в режимі «Гречка» на 40 хвилин. За кілька хвилин до кінця приготування додаємо пропущений через прес часник, це додасть особливий аромат гречці.
Омлет з ковбасою
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; сосиски - 2 шт.; білий батон - 2 скибочки; вершки або молоко - 70 мл; твердий сир - 40 г; зелень - петрушка, кріп; сіль, перець; рослинне масло. Приготування У великій сковороді розігріваємо олію. В цей час з сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо кружечками. Яйця змішуємо з вершками і трохи збиваємо, солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком. Натираємо сир і рубаємо зелень. У сковороду викладаємо хліб і сосиски, обсмажуємо на сильному вогні 1 хвилину, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку, виливаємо в сковороду яєчну суміш, зверху засипаємо сиром і зеленню. Накриваємо кришкою і смажимо 7 хвилин. Омлет готовий, знімаємо його з вогню, перекладаємо в тарілки.