Смаження грибів - проста процедура, яка, на жаль, найчастіше виконується домогосподарками невірно. Під час смаження грибів, а саме - печериць слід врахувати кілька нюансів, про які ми розповімо в цій статті.
Як смажити свіжі печериці на сковороді?
Якщо в їжу ви використовуєте покупні гриби, то відварювати їх перед приготуванням немає потреби. Мити гриби також не слід. Справа в тому, що структура м'якоті гриба нагадує губку, яка охоче вбирає всю вологу, а потім, під час смаження, пускає її на сковороду. У підсумку, гриби не смажаться, а тушкуються. Щоб не допустити подібного недолік, перед приготуванням гриби очищаємо за допомогою м'якої кисті, серветки або тканинній ганчірочки, так, печериця звільниться від зайвого пилу і забруднень.
Очищені гриби нарізаємо пластинами. У такому вигляді їх можна подавати до столу, оскільки вирощені на грибних фермах печериці безпечні і смачні в сирому вигляді, але так як ми вирішили розібратися саме з тим, як правильно смажити печериці, то ставимо сковороду з маслом на вогонь і приступаємо до готування. Як тільки масло розігріється (для смаження можна використовувати як вершкове, так і рослинна або оливкова олія), гриби можна викладати на сковороду і обсмажувати невеликими порціями до випаровування вологи. Саме порційна готування допоможе нам смажити, а не гасити або варити гриби у власному соку.
Скільки потрібно смажити печериці, визначається розмірами самого гриба. Зазвичай весь процес, з моменту закладання гриба до моменту його готовності, займає 10-15 хвилин. В кінці готування, для більш вершкового смаку, грибну засмажку можна присмачити шматочком вершкового масла.
На обжарку відварених грибів піде приблизно аналогічний період часу, а на приготування попередньо заморожених печериць - рівно в два рази більше.
Як смажити гриби печериці з картоплею?
Спір про смаженні картоплі з грибами розділив кулінарів на два войовничі табори: одні стверджують, що обидва продукту можуть готуватися одночасно, а другі наполягають на роздільній обжарке кожного інгредієнта. Побутові суперечки можуть зайняти не одну годину, але правда буде за шанувальниками роздільного приготування продуктів. Причина цього криється в тому, що гриби віддають дуже багато вологи при обсмажуванні, яка перешкоджає утворенню всіма улюбленої золотистої скоринки на картопляних скибочках, тому обзаводитеся двома сковородами і приступайте до приготування.
На одній сковороді розтопити шматочок вершкового масла і покладіть туди гриби. На рослинному або оливковому маслі смажте картоплю. Як тільки надлишки вологи підуть з гриба, його можна приправити за смаком, обсмажити до золотистої скоринки і змішати з картоплею.
Як довго смажити печериці з картоплею залежить від готовності самого картоплі, але зазвичай на це йде не більше пари хвилин, поки аромати інгредієнтів не змішаються.
Як смажити печериці з цибулею?
При обжарке цибулі з грибами також краще використовувати роздільний метод готування. Так цибульні кільця стануть золотистими і м'якими.
Отже, після того, як гриби очищені і нарізаний пластинами, їх можна викладати на сковороду з вершковим маслом. Приправляти гриби
можна в самому початку готування, так як сіль добре витягує надлишки вологи.
Цибуля нарізами кільцями. Для смаження можна використовувати простий цибуля ріпчаста, шалот, порей або навіть фенхель, а також їх суміш. Після того, як цибуля став м'яким і прозорим, його можна посипати щіпкою цукру, щоб цибульні кільця придбали золотистий карамельний відтінок. Змішуємо вже готові гриби з цибулею разом і продовжуємо готування ще пару хвилин, для з'єднання ароматів. На цьому ж етапі до цибульно-грибний засмажки можна додати дрібно нарізаний або пропущений через спеціальний прес часник, свіжий або сушений чебрець або розмарин.