Котлети з сосисок - оригінальний, досить просте і економне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром! Пропонуємо вам кілька рецептів, а ви можете на свій розсуд.
Картопляні котлети з сосискою
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; цибулина - 2 шт.; сосиски - 7 шт.; яйце - 2 шт.; спеції; лавровий листочок; олія рослинна. Приготування Отже, картоплю чистимо, відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді з додаванням лаврового листочка. Далі охолодити його і натираємо на маленькій терочке. Подрібнюємо цибулину і пасеруємо на розігрітій сковорідці в рослинному маслечко до прозорості, а потім додаємо до картоплі. До загальної маси вбиваємо яйця, солимо за смаком і перемішуємо до однорідності. Сосиски очищаємо від упаковки, шаткуємо кружечками і злегка підрум'янюємо на сковорідці. Тепер беремо руками невелику кількість картопляного пюре і формуємо з нього корж. Зверху викладаємо сосисочки і злегка придавлюємо їх основі, формуючи котлету. Паніруємо кожну в борошні і обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо їх на блюдо і подаємо з соліннями і улюбленими соусами.
Котлети з сосисок і сиру
Інгредієнти: твердий сир - 200 г; сосиски - 4 шт.; яйце - 1 шт.; мука - 4 ст. ложки; картопляні чіпси - 200 г; сметана - 1 ст. ложка. Приготування Сосиски чистимо, натираємо на тертці, змішуємо з тертим сирком, вбиваємо яйце, кладемо сметану і всипаємо борошно. Чіпси висипаємо на обробну дошку, накриваємо паперовим полотенчиком і подрібнюємо кухонним молотком. Потім додаємо подрібнені чіпси в приготований раніше фарш і перемішуємо. Після цього формуємо руками невеличкі котлетки і обсмажуємо їх у розігрітому рослинному маслечко до готовності. Ну, ось і все, оригінальні і смачні сирні котлетки з сосискою готові!
Котлети з сосисок і крабових паличок
Інгредієнти: крабові палички - 300 г; сосиски - 2 шт.; сир твердий - 200 г; яйце - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; спеції; олія рослинна. Приготування Крабові палички виймаємо з упаковки, і разом з сиром і сосисками подрібнюємо на тертці. Потім пересипаємо все в миску, додаємо видавлений через прес часник, розбиваємо яйця і поступово всипаємо борошно. Солимо тісто на смак і гарненько перемішуємо його ложкою. У сковороду наливаємо масло і розігріваємо його. З приготованого тесту відщипуємо невеликі шматочки, формуємо з них биточки, обвалюємо в борошні й обсмажуємо до золотавої скоринки.