Омлет зі стручковою квасолею - дуже оригінальне і ситне блюдо, що підходить як для сніданку, так і для розвантажувального вечері. Квасоля дивовижно поєднується з яйцями, а незрівнянний смак страви і яскраві кольори порадують вас навіть в самий похмурий день.
Омлет зі стручковою квасолею
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; молоко коров'яче - 50 мл; олія - для смаження; сир; квасоля стручкова - 250 г; помідори черрі - 5 шт.; спеції. Приготування Розігріваємо Сковороду, наливаємо в неї трохи соняшникової масла й обсмажуємо в ньому близько 10 хвилин нарізані стручки квасолі, до напівготовності. Цим часом натираємо на тертці сир, а помідор черрі ріжемо навпіл. Яйця збиваємо з молоком, трохи підсолюємо і висипаємо в цю суміш половину порції натертого сиру, перемішуючи. Тепер все це акуратно виливаємо на сковороду з квасолею і зверху розкладаємо половинки помідорів. Чекаємо кілька хвилин, поки омлет схопиться, а потім посипаємо його залишилися сиром і готуємо під кришкою хвилин 10 на слабенькому вогні. Можете приготувати страву трохи іншим способом. Для цього форму для випічки промазуємо маслом, висипаємо в неї квасолю і заливаємо раніше приготовленої сумішшю. Зверху розкладаємо нарізані помідори і посипати рясно сиром. Відправляємо омлет в розігріту духовку і запікаємо його 25 хвилин до появи золотистої скоринки. Готову страву розрізаємо на невеликі порції і обережно розкладаємо по тарілках, щоб не поламати.
Рецепт омлету з квасолею
Інгредієнти: варена квасоля - 300 г; яйце - 4 шт.; сметанка - 4 ст. ложки; масло вершкове - 1 ст. ложка; олія рослинна; спеції. Приготування Яйця гарненько збиваємо зі сметанкою і спеціями. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо трохи олії і викладаємо заздалегідь зварену квасолю. Обсмажуємо її хвилинки 3 помішуючи лопаткою, а потім заливаємо яєчною сумішшю і готуємо під кришкою до готовності.
Омлет із зеленою квасолею та сиром
Інгредієнти: зелена стручкова заморожена квасоля - 300 г; яйце - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції; олія оливкова; сир - 50 р. Приготування Стручкову квасолю попередньо розморожуємо, викладаємо на промазану оливковим маслом сковороду і смажимо 3 хвилинки. Потім додаємо подрібнену цибульку і готуємо ще кілька хвилин. Цим часом гарненько збиваємо яйця з сіллю, додаємо тертий сирок, перемішуємо і виливаємо отриману суміш в сковороду. Закриваємо кришкою і доводимо омлетик до готовності на самому слабенькому вогні.
Омлет з квасолею в мультиварці
Інгредієнти: яєчний білок - 7 шт.; спеції; квасоля стручкова - 150 г; коров'яче молоко - 150 мл; спеції; масло вершкове - 20 р. Приготування Яєчні білки виливаємо в глибоку миску, охолоджуємо, додаємо
до них молоко, додаємо спеції за смаком і все перемішуємо вінчиком. Паралельно з цим готуємо поки стручкову квасолю: промиваємо її і бланшируем в підсоленій воді до готовності приблизно 3 хвилини. Потім перекладаємо її на 30 секунд в крижану воду, щоб вона зберегла свій насичений і яскравий колір. Воду з квасолі обережно зливаємо і перекладаємо її в білково-молочну суміш, ретельно перемішуючи. Чашу мультиварки промазуємо гарненько вершковим маслом, виливаємо підготовлену яєчну масу, закриваємо кришку приладу і готуємо омлет зі стручковою квасолею в режимі «Випічка» 30 хвилин. По закінченні часу акуратно перекладаємо його на тарілку, розрізаємо на невеликі порції і подаємо до столу в якості повноцінного сніданку.