Вернуться назад Распечатать

Омлет зі стручковою квасолею

Омлет зі стручковою квасолею
Омлет зі стручковою квасолею - дуже оригінальне і ситне блюдо, що підходить як для сніданку, так і для розвантажувального вечері. Квасоля дивовижно поєднується з яйцями, а незрівнянний смак страви і яскраві кольори порадують вас навіть в самий похмурий день.

Омлет зі стручковою квасолею


Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • молоко коров'яче - 50 мл;

  • олія - для смаження;

  • сир;

  • квасоля стручкова - 250 г;

  • помідори черрі - 5 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Розігріваємо Сковороду, наливаємо в неї трохи соняшникової масла й обсмажуємо в ньому близько 10 хвилин нарізані стручки квасолі, до напівготовності. Цим часом натираємо на тертці сир, а помідор черрі ріжемо навпіл. Яйця збиваємо з молоком, трохи підсолюємо і висипаємо в цю суміш половину порції натертого сиру, перемішуючи. Тепер все це акуратно виливаємо на сковороду з квасолею і зверху розкладаємо половинки помідорів. Чекаємо кілька хвилин, поки омлет схопиться, а потім посипаємо його залишилися сиром і готуємо під кришкою хвилин 10 на слабенькому вогні. Можете приготувати страву трохи іншим способом. Для цього форму для випічки промазуємо маслом, висипаємо в неї квасолю і заливаємо раніше приготовленої сумішшю. Зверху розкладаємо нарізані помідори і посипати рясно сиром. Відправляємо омлет в розігріту духовку і запікаємо його 25 хвилин до появи золотистої скоринки. Готову страву розрізаємо на невеликі порції і обережно розкладаємо по тарілках, щоб не поламати.

    Рецепт омлету з квасолею


    Інгредієнти:

  • варена квасоля - 300 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • сметанка - 4 ст. ложки;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Яйця гарненько збиваємо зі сметанкою і спеціями. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо трохи олії і викладаємо заздалегідь зварену квасолю. Обсмажуємо її хвилинки 3 помішуючи лопаткою, а потім заливаємо яєчною сумішшю і готуємо під кришкою до готовності.

    Омлет із зеленою квасолею та сиром


    Інгредієнти:

  • зелена стручкова заморожена квасоля - 300 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції;

  • олія оливкова;

  • сир - 50 р.


  • Приготування
    Стручкову квасолю попередньо розморожуємо, викладаємо на промазану оливковим маслом сковороду і смажимо 3 хвилинки. Потім додаємо подрібнену цибульку і готуємо ще кілька хвилин. Цим часом гарненько збиваємо яйця з сіллю, додаємо тертий сирок, перемішуємо і виливаємо отриману суміш в сковороду. Закриваємо кришкою і доводимо омлетик до готовності на самому слабенькому вогні.

    Омлет з квасолею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яєчний білок - 7 шт.;

  • спеції;

  • квасоля стручкова - 150 г;

  • коров'яче молоко - 150 мл;

  • спеції;

  • масло вершкове - 20 р.


  • Приготування
    Яєчні білки виливаємо в глибоку миску, охолоджуємо, додаємо
    Омлет зі стручковою квасолею
    до них молоко, додаємо спеції за смаком і все перемішуємо вінчиком. Паралельно з цим готуємо поки стручкову квасолю: промиваємо її і бланшируем в підсоленій воді до готовності приблизно 3 хвилини. Потім перекладаємо її на 30 секунд в крижану воду, щоб вона зберегла свій насичений і яскравий колір. Воду з квасолі обережно зливаємо і перекладаємо її в білково-молочну суміш, ретельно перемішуючи. Чашу мультиварки промазуємо гарненько вершковим маслом, виливаємо підготовлену яєчну масу, закриваємо кришку приладу і готуємо омлет зі стручковою квасолею в режимі «Випічка» 30 хвилин. По закінченні часу акуратно перекладаємо його на тарілку, розрізаємо на невеликі порції і подаємо до столу в якості повноцінного сніданку.