Вернуться назад Распечатать

Рецепти з плавленими сирками

Рецепти з плавленими сирками
Плавлені сирки можна намазувати на хліб і робити бутерброди, а також з них можна приготувати багато оригінальних і святкових страв. Пропонуємо вам кілька рецептів страв з плавленими сирками.

Рецепт супу з плавлених сирків


Інгредієнти:

  • креветки - 450 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • консервована кукурудза - 350 г;

  • молоко - 425 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • плавлений сирок - 150 г;

  • бульйон - 1 л;

  • мускатний горіх, майоран сушений - щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Овочі чистимо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. У великій каструлі розігріваємо оливкове масло і пасеруємо в ньому до м'якості нашатковану кубиками цибулю. Додаємо перчик, картопля, кидаємо солодку кукурудзу, лавровий листочок і спеції за смаком. Гарненько все перемішуємо, підливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо супчик кришкою і варимо до готовності овочів. Після цього вводимо акуратно молоко, кип'ятимо, кладемо очищені креветки і плавлений сирок, солимо. Варимо блюдо 5 хвилин на помірному вогні, а потім розливаємо по тарілках і подаємо зі свіжим батоном.

    Рецепт салату з плавлених сирків


    Інгредієнти:

  • майонез - 80 мл;

  • морква - 05 шт.;

  • плавлений сирок - 200 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • яйце - 4 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто, чистимо і разом з сирками натираємо на крупній терочке. Часник видавлюємо через прес. Моркву очищаємо і подрібнюємо на дрібній тертці. Все ретельно перемішуємо і заправляємо майонезом.

    Рецепт пирога з плавленими сирками


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 1 ст.;

  • масло вершкове - 120 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • яйце - 3 шт.;

  • цибулина - 3 шт.;

  • плавлений сирок - 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Борошно розтираємо з охолодженим і натертим на тертці маслом до стану крихти. Потім додаємо сіль, кладемо сметану, замішуємо тісто і ставимо його на 30 хвилин у холодильник. Плавлені сирки охолоджуємо, а потім натираємо на терочке. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на рослинній маслечко до м'якості. Змішуємо в мисці цибулька, сирки, вбиваємо яйця і кидаємо трохи солі. Тісто розкачуємо, ділимо на 2 частини і велику викладаємо у форму, змащену маслом, формуючи бортики. Зверху розподіляємо начинку і накриваємо другим пластом тіста. Змащуємо пиріг молоком і випікаємо протягом 40 хвилин.

    Рецепт печива з плавлених сирків


    Інгредієнти:
    Рецепти з плавленими сирками


  • плавлений сирок - 200 г;

  • борошно - 15 склянки;

  • яйце - 1 шт.;

  • насіння кунжуту;

  • масло вершкове - 75 р.


  • Приготування
    Сирки натираємо на тертці, додаємо яйце, додаємо борошно, кладемо масло і замішуємо руками тісто. Загортаємо його в пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Деко застеляємо пергаментом, тісто розкачуємо, вирізаємо смужки, укладаємо на деко, змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом і запікаємо до готовності.