Плавлені сирки можна намазувати на хліб і робити бутерброди, а також з них можна приготувати багато оригінальних і святкових страв. Пропонуємо вам кілька рецептів страв з плавленими сирками.
Рецепт супу з плавлених сирків
Інгредієнти: креветки - 450 г; болгарський перець - 2 шт.; консервована кукурудза - 350 г; молоко - 425 мл; цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; лавровий лист - 1 шт.; плавлений сирок - 150 г; бульйон - 1 л; мускатний горіх, майоран сушений - щіпка; спеції. Приготування Овочі чистимо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. У великій каструлі розігріваємо оливкове масло і пасеруємо в ньому до м'якості нашатковану кубиками цибулю. Додаємо перчик, картопля, кидаємо солодку кукурудзу, лавровий листочок і спеції за смаком. Гарненько все перемішуємо, підливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо супчик кришкою і варимо до готовності овочів. Після цього вводимо акуратно молоко, кип'ятимо, кладемо очищені креветки і плавлений сирок, солимо. Варимо блюдо 5 хвилин на помірному вогні, а потім розливаємо по тарілках і подаємо зі свіжим батоном.
Рецепт салату з плавлених сирків
Інгредієнти: майонез - 80 мл; морква - 05 шт.; плавлений сирок - 200 г; часник - 1 зубчик; яйце - 4 шт.; спеції. Приготування Яйця відварюємо круто, чистимо і разом з сирками натираємо на крупній терочке. Часник видавлюємо через прес. Моркву очищаємо і подрібнюємо на дрібній тертці. Все ретельно перемішуємо і заправляємо майонезом.
Рецепт пирога з плавленими сирками
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 ст.; масло вершкове - 120 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; сметана - 3 ст. ложки; спеції. Для начинки:
яйце - 3 шт.; цибулина - 3 шт.; плавлений сирок - 2 шт.; спеції. Приготування Борошно розтираємо з охолодженим і натертим на тертці маслом до стану крихти. Потім додаємо сіль, кладемо сметану, замішуємо тісто і ставимо його на 30 хвилин у холодильник. Плавлені сирки охолоджуємо, а потім натираємо на терочке. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на рослинній маслечко до м'якості. Змішуємо в мисці цибулька, сирки, вбиваємо яйця і кидаємо трохи солі. Тісто розкачуємо, ділимо на 2 частини і велику викладаємо у форму, змащену маслом, формуючи бортики. Зверху розподіляємо начинку і накриваємо другим пластом тіста. Змащуємо пиріг молоком і випікаємо протягом 40 хвилин.
Рецепт печива з плавлених сирків
Інгредієнти: плавлений сирок - 200 г; борошно - 15 склянки; яйце - 1 шт.; насіння кунжуту; масло вершкове - 75 р. Приготування Сирки натираємо на тертці, додаємо яйце, додаємо борошно, кладемо масло і замішуємо руками тісто. Загортаємо його в пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Деко застеляємо пергаментом, тісто розкачуємо, вирізаємо смужки, укладаємо на деко, змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом і запікаємо до готовності.