З субпродуктів, до яких відносяться печінка і сердечка можна приготувати смачні страви. І ті, хто стверджує, що вони несмачні, просто неправильно їх готували. Нижче вас чекають рецепти приготування курячих сердечок з картоплею.
Сердечка з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 05 кг; курячі сердечка - 400 г; морква - 150 г; цибуля - 100 г; масло вершкове - 30 г; сіль, спеції - за смаком; вода - 2 мультистакана. Приготування Сердечка чистимо та миємо. Картоплю, моркву і цибулю чистимо та миємо холодною водою. Ріжемо картоплю брусочками середнього розміру. Подрібнюємо моркву і цибулю. На дно мультиварки викладаємо картоплю, потім - сердечка, моркву і потім цибулю, спеції і масло вершкове. Солимо і заливаємо водою. За бажанням також замість води можна використовувати вершки або молоко - смак стане тільки ніжніше. Вибираємо на дисплеї програму «Гасіння» і час - 1 година. По закінченню цієї програми включаємо режим «Випічка» і час - 20 хвилин. Курячі сердечка з картоплею перемішуємо і гарячими подаємо до столу.
Курячі сердечка, тушковані з картоплею
Інгредієнти: картопля середнього розміру - 7 шт.; серця курячі - 500 г; паста томатна - 30 г; цибуля ріпчаста великий - 1 шт.; морква велика - 1 шт.; сіль, чорний мелений перець - за смаком; твердий сир - 100 г; часник - 3-4 зубчики; рослинна олія; зелень. Приготування Спочатку готуємо овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву ріжемо соломкою. Подрібнюємо часник. Картоплю нарізаємо брусочками. Курячі сердечка промиваємо під прохолодною водою, видаляємо судини і надлишки жиру. Викладаємо їх на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Коли виділена сердечками рідина випарується, солимо їх, викладаємо моркву і цибулю. Продовжуємо обсмажувати сердечка приблизно 5 хвилин, а потім кладемо томатну пасту і картоплю. Вливаємо стільки води, щоб вона покрила продукти і після закипання додаємо спеції і сіль. Накриваємо сковороду кришкою і на середньому вогні тушкуємо 20 хвилин. Якщо хочеться, що картопля стала більш розвареним, то збільшуємо час приготування. В кінці посипаємо все тертим сиром, зеленню, накриваємо сковороду кришкою і даємо настоятися хвилин 10 а потім подаємо до столу.
Смажена картопля з сердечками
Інгредієнти: сердечка курячі - 700 г; картопля - 700 г; часник - 3 зубчики; ріпчаста цибуля - 100 г; рослинне масло - 120 мл; вода - 100 мл; сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр. Приготування Курячі сердечка промиваємо і кладемо в киплячу воду, проварюємо хвилин 15. Цибулю ріжемо півкільцями. Картоплю чистимо і ріжемо скибочками. Смажимо сердечка з цибулею до золотистого кольору. Потім солимо, приправляємо спеціями, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Потім вливаємо воду, накриваємо вогонь і тушкуємо 20 хвилин. Тепер додаємо картоплю і смажимо до готовності. Курячі сердечка, смажені з картоплею, подаємо до столу з салатом з овочів.
Картопля з сердечками в горщику
Інгредієнти: сердечка курячі - 500 г; картопля - 700 г; часник - 5 зубчиків; печериці - 400 р; сир - 170 г; цибуля - 1 шт.; морква середня - 1 шт.; вершки 20%-ної жирності - 350 г; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Подрібнюємо цибулю, моркву і обсмажуємо до м'якості. Окремо обсмажуємо нарізані печериці до тих пір, поки з них вийде волога. Тепер смажимо сердечка з перцем і сіллю близько 20 хвилин. На дно горщиків викладаємо нарізану картоплю, солимо і зверху кладемо трохи вершкового масла, потім розміщуємо гриби, курячі сердечка, які посипаємо улюбленими спеціями. Відмінно підходить до них суміш базиліка, орегано і чабру. Зверху викладаємо тушковані овочі і вливаємо вершки приблизно до середини горщика. Посипаємо сиром і при 220°С готуємо 30 хвилин.