Найчастіше омлет готують з молоком . Але є і інші способи його приготування. Зараз ми вам розповімо, як приготувати омлет з сиру і яєць.
Омлет з сиром - рецепт
Інгредієнти: сир нежирний - 3 ст. ложки; яйця курячі - 3 шт.; овочі заморожені - 100 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; вода - 40 мл; сіль і зелень кропу - за смаком. Приготування На сковороді розігріваємо олію, додаємо овочі і злегка обсмажуємо. Вливаємо воду і тушкуємо до випаровування рідини. А в цей час яйця збиваємо разом з сиром, підсолюємо за смаком. Отриману масу змішуємо прямо на сковороді з готовими овочами, зверху притрушиваем подрібненої зеленню. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до готовності.
Омлет з сиром в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; сир - 100 г; молоко - 200 мл; сіль - за смаком; вершкове масло для змащування форми. Приготування У глибоку ємність вливаємо молоко і вбиваємо яйця. Перемішуємо масу виделкою. Додаємо сир і підсолюємо. За допомогою блендера все перемішуємо до однорідного стану. Каструлю мультиварки гарненько промазуємо вершковим маслом. Вливаємо в неї сирно-яєчну масу. У програмі «Випічка» готуємо 25 хвилин. По закінченні цього часу омлетик з сиром буде готовий. Щоб його витягти цілком, не пошкодивши, краще використовувати карзину-грати для приготування на пару.
Омлет з сиром в духовці
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; сир - 1/2 склянки; сіль; вершкове масло для змащування форми. Приготування За допомогою блендера змішуємо сир, яйця, підсолюємо за смаком. Або ж можна зробити солодкий омлет, тоді сіль додавати не обов'язково, а от кількість цукру також додамо за смаком. Знову перемішуємо. Форму, в якій будемо запікати омлет, промазуємо вершковим маслом, виливаємо в неї сирно-яєчну масу, прикриваємо зверху фольгою, щоб верх не підгорів і ставимо в духовку. Нагрівати попередньо її не потрібно, тобто ставимо в холодну духовку, включаємо вогонь і нагріваємо до 170°С. Таким чином готуємо 40 хвилин, потім знімаємо фольгу і ставимо ще на 10 хвилин для одержання рум'яної скоринки.
Омлет з сиром для дитини
Інгредієнти: яйця курячі - 1 шт.; сир - 2 ст. ложки; цукор - 2 ч. ложки; ванілін - за смаком; рослинна олія без запаху - 1 ст. ложка. Приготування Сир розминаємо виделкою, щоб прибрати грудочки. У миску з сиром вбиваємо яйце і перемішуємо до утворення однорідної маси. Потім додаємо в неї цукор, ванілін або ванільний цукор за смаком і знову перемішуємо. На сковороду вливаємо олію без запаху і коли воно нагріється (саме нагріється, а не розжариться) вливаємо яєчно-сирну масу. Готуємо на середньому вогні, поки не з'явиться золотава скоринка, потім омлет перевертаємо, готуємо ще близько 1 хвилини і знімаємо сковороду з вогню - солодкий омлет з сиром готовий! За бажанням його зверху можна полити варенням, згущеним молоком або сметаною.
Омлет з сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти: сметана - 3 ст. ложки; яйця - 1 шт.; сир - 2 ст. ложки; вершкове масло - 15 р. Приготування Змішуємо сир, яйце і сметану, додаємо шматочок розм'якшеного вершкового масла, злегка підсолюємо і виливаємо масу в мисочку, придатну для приготування в мікрохвильовій печі. При максимальній потужності готуємо 4 хвилини.
Омлет з сиром і сиром
Інгредієнти: молоко - 300 мл; яйця - 3 шт.; сир - 60 г; сир - 50 г; сіль - щіпка. Приготування Змішуємо всі продукти за допомогою міксера. А потім виливаємо масу на гарячу сковороду, змащену невеликими кількістю вершкового масла. Засипаємо омлет тертим сиром, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні хвилин 15.