Вернуться назад Распечатать

Омлет з сиром

Омлет з сиром
Найчастіше омлет готують з молоком . Але є і інші способи його приготування. Зараз ми вам розповімо, як приготувати омлет з сиру і яєць.

Омлет з сиром - рецепт


Інгредієнти:

  • сир нежирний - 3 ст. ложки;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • овочі заморожені - 100 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • вода - 40 мл;

  • сіль і зелень кропу - за смаком.


  • Приготування
    На сковороді розігріваємо олію, додаємо овочі і злегка обсмажуємо. Вливаємо воду і тушкуємо до випаровування рідини. А в цей час яйця збиваємо разом з сиром, підсолюємо за смаком. Отриману масу змішуємо прямо на сковороді з готовими овочами, зверху притрушиваем подрібненої зеленню. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до готовності.

    Омлет з сиром в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • сир - 100 г;

  • молоко - 200 мл;

  • сіль - за смаком;

  • вершкове масло для змащування форми.


  • Приготування
    У глибоку ємність вливаємо молоко і вбиваємо яйця. Перемішуємо масу виделкою. Додаємо сир і підсолюємо. За допомогою блендера все перемішуємо до однорідного стану. Каструлю мультиварки гарненько промазуємо вершковим маслом. Вливаємо в неї сирно-яєчну масу. У програмі «Випічка» готуємо 25 хвилин. По закінченні цього часу омлетик з сиром буде готовий. Щоб його витягти цілком, не пошкодивши, краще використовувати карзину-грати для приготування на пару.

    Омлет з сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • сир - 1/2 склянки;

  • сіль;

  • вершкове масло для змащування форми.


  • Приготування
    За допомогою блендера змішуємо сир, яйця, підсолюємо за смаком. Або ж можна зробити солодкий омлет, тоді сіль додавати не обов'язково, а от кількість цукру також додамо за смаком. Знову перемішуємо. Форму, в якій будемо запікати омлет, промазуємо вершковим маслом, виливаємо в неї сирно-яєчну масу, прикриваємо зверху фольгою, щоб верх не підгорів і ставимо в духовку. Нагрівати попередньо її не потрібно, тобто ставимо в холодну духовку, включаємо вогонь і нагріваємо до 170°С. Таким чином готуємо 40 хвилин, потім знімаємо фольгу і ставимо ще на 10 хвилин для одержання рум'яної скоринки.

    Омлет з сиром для дитини


    Інгредієнти:

  • яйця курячі - 1 шт.;

  • сир - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • ванілін - за смаком;

  • рослинна олія без запаху - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Сир розминаємо виделкою, щоб прибрати грудочки. У миску з сиром вбиваємо яйце і перемішуємо до утворення однорідної маси. Потім додаємо в неї цукор, ванілін або ванільний цукор за смаком і знову перемішуємо. На сковороду вливаємо олію без запаху і коли воно нагріється (саме нагріється, а не розжариться) вливаємо яєчно-сирну масу. Готуємо на середньому вогні, поки не з'явиться золотава скоринка, потім омлет перевертаємо, готуємо ще близько 1 хвилини і знімаємо сковороду з вогню - солодкий омлет з сиром готовий! За бажанням його зверху можна полити варенням, згущеним молоком або сметаною.

    Омлет з сиром у мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • сир - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 15 р.


  • Приготування
    Змішуємо сир, яйце і сметану, додаємо шматочок розм'якшеного вершкового масла, злегка підсолюємо і виливаємо масу в мисочку, придатну для приготування в мікрохвильовій печі. При максимальній потужності готуємо 4 хвилини.

    Омлет з сиром і сиром


    Інгредієнти:
    Омлет з сиром


  • молоко - 300 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • сир - 60 г;

  • сир - 50 г;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Змішуємо всі продукти за допомогою міксера. А потім виливаємо масу на гарячу сковороду, змащену невеликими кількістю вершкового масла. Засипаємо омлет тертим сиром, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні хвилин 15.