Печериці у сметані - ароматне і ніжне блюдо має витончений смак і приголомшливий аромат. Крім цього, печериці ще й дуже корисні: по своїй живильній цінності гриби не поступаються м'ясу. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати печериці у сметані і здивувати рідних оригінальним і ситною вечерею.
Печериці тушковані в сметані
Інгредієнти: свіжі печериці - 300 г; цибулина - 1 шт.; сметана 20 % - 3 ст. ложки; часник - 1 зубчик; олія рослинна; свіжа зелень - за бажанням; спеції. Приготування Як гасити печериці у сметані? Цибулю чистимо і дрібно ріжемо ножем на півкільця. Свіжі гриби обробляємо, рубаємо тонкими пластинами, а часник видавлюємо через прес. Потім викладаємо овочі в розігріте масло і пасеруємо всі 15 хвилин, помішуючи, а потім підсолюємо за смаком, трохи перчимо і заливаємо рідкої магазинної сметаною. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо рівно 5 хвилин до готовності. Після цього викладаємо грибочки на тарілку, присипаємо рубаною зеленню кропу або петрушки і подаємо до столу.
Печериці, смажені в сметані
Інгредієнти: свіжі печериці - 500 г; цибулина - 1 шт.; сметана - 200 мл; спеції. Приготування Печериці обробляємо, миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тоненькими пластинками. Чистимо цибулину від лушпиння, обполіскуємо і шаткуємо півкільцями. Тепер викладаємо гриби в сковороду, на розігріте рослинне масло, і обсмажуємо до випаровування зайвої рідини, періодично помішуючи. Після цього додаємо цибулю і пасеруємо овочі до рум'яного кольору. Потім кладемо сметану, додаємо сіль і перець. Як тільки все закипить, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на маленькому вогні, підлив трохи води. Готуємо страву хвилин 10 поки не випарується вся рідина, а гриби не обсмажаться в сметані до рум'яного кольору.
Рецепт запечених печериць в сметані
Інгредієнти: печериці свіжі - 500 г; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; сметана - 250 мл; сир твердий - 170 г; спеції, сухі трави. Приготування Для приготування печериць в сметані з сиром, гриби миємо, видаляємо пошкоджені місця і обсушуємо гарненько на паперовому рушнику. Потім акуратно вирізаємо ніжку і викладаємо капелюшки отвором вгору на деко. Посипаємо зверху сушеними травами, підливаємо трохи сметанки, розведеною водою, і ставимо на 15 хвилин у гарячу духовку. Цим часом робимо начинку для грибів: змішуємо сметану з борошном, додаємо подрібнені ніжки печериць і додаємо половину порції тертого сиру. Все ретельно перемішуємо і підсолюємо за смаком. Далі обережно виймаємо деко, розкладаємо в грибочки чайною ложкою начинку, посипаємо зверху сиром і ставимо печериці у сметані в духовку ще на 10 хвилин. Подаємо готове блюдо гарячим, посипавши зеленню. Як гарнір підійде картопляне пюре з молоком або відварні макарони.
Як приготувати печериці у сметані в мультиварці?
Інгредієнти: свіжі печериці - 500 г; цибулина - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сметана - 50 мл; спеції. Приготування Печерицям ретельно промиваємо під струменем теплої води, обробляємо і акуратно обрізаємо брудні ніжки. Потім нарізаємо капелюшки скибочками і перекладаємо гриби в ємність мультиварки. Закриваємо кришку і вибираємо режим «Гасіння». Заводимо таймер на 45 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо поки цибулину, обполіскуємо її і шаткуємо кубиками. Після звукового сигналу, відкриваємо кришку, кидаємо цибулька, кладемо сметану і спеції. Все ретельно перемішуємо лопаткою, встановлюємо програму «Випічка» і час 30 хвилин. Готову страву розкладаємо по порційним невеликим тарілках і за бажанням посипаємо рубаною зеленню.