Вернуться назад Распечатать

Кундюмы - рецепт

Кундюми - рецепт
Кундюми - старовинне блюдо російської кухні, що представляє собою пельмені, які відмінно підходять до пісної трапези. Начинка може бути зроблена як з свіжих, так і з сухих грибів з додаванням гречаної або рисової крупи і різними прянощами. На відміну від пельменів, вони мають квадратну форму і не відварюють, а печуться в духовці. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати справжні кундюми.

Рецепт кундюмов з грибами


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кип'ячена вода - 75 мл;

  • борошно 160 г;

  • масло рослинне - 40 мл

  • Для начинки:

  • свіжі білі гриби - 150 г;

  • гречана крупа - 100 г;

  • цибулина - 05 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло рослинне - 40 мл


  • Для відвару:

  • грибний бульйон - 500 мл;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • сметана - 100 мл;

  • часник - 3 зубчики;

  • свіжа петрушка - 5 гілочок;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування кундюмов з грибами спочатку необхідно зробити тісто. Отже, в рослинне масло вливаємо воду, всипаємо просіяне борошно і дуже швидко замішуємо тісто, підливаючи окріп. Потім дуже тонко розкачуємо його і розрізаємо на квадратики розміром приблизно 5х5 сантиметрів.
    Начинку необхідно зробити заздалегідь. Для цього відварюємо гречану кашу. Гриби добре промиваємо, обробляємо і відварюємо хвилин 35-40 хвилин. Рідина не виливаємо, а залишаємо - вона нам потім знадобиться. Чистимо цибулину і шаткуємо кубиками, а яйце варимо круто, очищаємо і подрібнюємо. Відварені гриби дрібно рубаємо ножем і пасеруємо разом з цибулькою на
    Кундюми - рецепт
    соняшниковій маслечко до повної готовності овочів. Потім, гречану кашу викладаємо в миску, додаємо обжарку, яйце і, використавши толкушку розминаємо до стану пюре. Далі викладаємо приблизно чайну ложечку начинки на середину квадратики тіста і формуємо акуратний конвертик.
    Таким чином, ліпимо все кундюми, а потім викладаємо їх на промазанний маслом деко і відправляємо в духовку. Випікаємо хвилин 15 виставивши температуру близько 170°С. Не втрачаючи часу дарма, приготуємо інгредієнти для овочевого відвару: часник чистимо, подрібнюємо, а зелень петрушки рубаємо ножем. Після цього беремо великий глиняний горщик, викладаємо в нього кундюми, заливаємо грибним відваром, кидаємо перець горошком, подрібнений часник, рубану петрушку, трохи солі і лаврові листочки. Накриваємо зверху кришкою і ставимо нудитися в духовку на 15 хвилин. Ось і все, старовинне блюдо - кундюми готово! Подаємо його до столу, поливши сметанкою.