Сирні кульки - незамінний інгредієнт для багатьох страв. Давайте розглянемо з вами цікаві рецепти приготування сирних кульок.
Рецепт супу з сирними кульками
Інгредієнти: бульйон курячий - 3 л; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; вермішель - 100 г; картопля - 3 шт.; лавровий лист - 2 шт.; спеції; олія рослинна. Для кульок:
яйце - 1 шт.; сир твердий - 50 г; сухарі панірувальні - 100 р. Приготування Очищаємо овочі, картоплю нарізаємо соломкою, кидаємо в бульйон і варимо приблизно 10 хвилин. Цибулину дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на дрібній тертці. На розігріту сковороду наливаємо масло і пасеруємо овочі до золотистого кольору. Як приготувати сирні кульки? Подрібнюємо сир не дрібній тертці, додаємо яйце і кидаємо панірувальні сухарі. Суміш ретельно перемішуємо і формуємо руками сирні кульки. Відправляємо їх у каструлю до картоплі і як тільки вони спливуть, викладаємо в бульйон засмажку. Потім кидаємо трохи вермішелі, зелень, підсолюємо за смаком і варимо суп з сирними кульками до готовності.
Салат «Ревнивець» з сирними кульками
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; білокачанна капуста - 200 г; перець болгарський - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; консервована кукурудза - 3 ст. ложки; кунжут - 2 ч. ложки. Для сирних кульок:
сир фетакса - 100 г; часник - 1 зубчик; зелений базилік - за смаком. Для крутонів:
батон - 2 скибочки; олія оливкова - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; спеції. Для заправки:
домашній майонез - 4 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; апельсин - 05 шт. Приготування Для початку давайте приготуємо крутони: батон нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці. Оливкова олія змішати з видавленим часником і спеціями. Після цього заливаємо отриманою сумішшю сухарики, перемішуємо і знову відправляємо в духовку ще на 5 хвилин. Куряче філе відварюємо, остуджуємо і шаткуємо смужками або розбираємо на волокна. Капусту рубаємо, мнемо руками з сіллю, а перець обробляємо і подрібнюємо довільно. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і замариновиваем в оцті з сіллю і цукром. Тепер формуємо сирні кульки: до сиру додаємо зелень і видавлюємо часничок. Усе ретельно розминаємо виделкою і ліпимо руками невеличкі кульки. Для заправки змішуємо майонез з соєвим соусом і апельсиновим соком. У глибокій мисці змішуємо кукурудзу, капусту, цибулю, перець і відварну курку. Зверху викладаємо сирні кульки, сухарики, поливаємо соусом і посипаємо білим кунжутом.
Рецепт сирних кульок з часником
Інгредієнти: сир - 100 г; плавлений сирок - 100 г; сир твердий - 100 г; помідори черрі - 10 шт.; часник - 2 зубчики; маслини без кісточок - 10 шт.; свіжа зелень; спеції і прянощі. Приготування Рецепт сирних кульок з сиру досить простий. Змішуємо в мисці сир і плавлений сир, додаємо натертий на дрібній тертці твердий сир і подрібнений часник. Підсолюємо за смаком і перемішуємо до однорідної консистенції. З отриманої маси скачуємо невеликі кульки і відправляємо в холодильник, для застигання. Зелень петрушки і кропу подрібнюємо і обвалюємо кульки спочатку в італійських травах, а потім в зелені. Тепер надягаємо на шпажку листочок м'яти, потім маслинку, помідор черрі і сирний кульку. Таким чином, збираємо всі канапе.
Рецепт сирних кульок в духовці
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; масло вершкове - 150 г; твердий сир - 200 г; спеції. Приготування Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і розм'якшуємо. Шинку нарізаємо невеликими кубиками. У чашку натираємо на дрібній тертці сир, додаємо до нього борошно і викладаємо шматок масла. Потім замішуємо тісто, ділимо його на частини і скачуємо невеликі кульки. Деко змащуємо олією, викладаємо заготовки і прибираємо сирні кульки в духовку на 20 хвилин. При подачі обсипаємо готову закуску меленим перцем.