Вернуться назад Распечатать

Сирні коржики за 5 хвилин

Сирні коржики за 5 хвилин
Сніданок вважається головною їжею дня, а смачний сніданок ще й гарним приводом для прекрасного настрою. Тим не менш, ранкова їжа повинна бути ситної, але не важкою. До такого виду сніданків відносяться швидкі сирні коржики. Готуються вони дуже легко і чудово поєднуються з чаєм або кавою. Про те, як приготувати сирні коржики за 5 хвилин ми вам зараз і розповімо.

Сирні коржики на кефірі - рецепт



Інгредієнти:

  • сир - 350 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • кефір - 1 склянка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • зелень;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Кефір змішати з цукром, сіллю, содою і залиште на 5 хвилин в стороні. Потім додайте борошно і стакан тертого сиру. Добре перемішайте і замісіть тісто. На дошку або стільницю висипте трохи борошна і ложкою викладіть шматок тіста. Трохи обваляйте в борошні і сформуйте коржик. У середину покладіть порізану зелень і тертий сир. Закрийте коржик і злегка розкачайте. Обсмажте на середньому вогні з двох сторін.

    Сирні коржики з начинкою



    Дуже смачними виходять сирні коржики з шинкою, рецепт яких можна змінювати, залежно від бажаної начинки. Так що якщо у вас немає шинки в холодильнику, то ви можете замінити на будь-яку ковбасу чи сосиски.

    Інгредієнти:

  • сир - 300 г;

  • кефір - 1 склянка;

  • борошно - 2 ст.;

  • шинка - 400 г;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Додайте кефір, сіль, соду і цукор. Добре перемішайте і вилийте в глибоку миску. Додайте борошно і тертий сир. Замісіть тісто. Воно не повинно бути рідким. Розділіть його на невеликі кульки. З кульок зробіть коржі, а в середину вкладіть терту на крупній тертці, шинку. Добре закрийте коржик по краях, трохи розкачати. Смажте не розігрітій сковороді, на середньому вогні з закритою кришкою. Коржі повинні підрум'янитися з двох сторін.

    Сирні коржики в духовці
    Сирні коржики, які готуються в духовці буквально за 5 хвилин, трохи відрізняються від смажених. У них, як правило, начинка не всередині, а зверху самої коржі. Це навіть скоріше можна назвати булочка з сиром, але вони виходить такими ж смачними та поживними. А ви економите час, не стоячи біля плити.

    Інгредієнти:

  • борошно - 3 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • дріжджі - 20 г;

  • цукор - 05 склянки;

  • сир (твердий) - 300 г;

  • майонез - 100 г;

  • вода - 4 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Розчиніть дріжджі в теплому молоці. Додайте одне яйце, цукор і сіль. Поступово всипаючи борошно, замісіть тісто. Додайте олію і ще раз добре розмішайте. Залиште тісто накритим на годину в теплому місці. Приготуйте начинку для коржів. Натріть сир на крупній тертці. Продавіть часник і додайте його разом з майонезом в сир. Щоб начинка не була густий, додайте воду і добре перемішайте. Готове тісто поділіть на невеликі кульки. Яйце, що залишилося, добре збийте. Викладайте кульки на змащений маслом деко і змащуйте яйцем. У серединки коржів зробіть ямки і викладіть в них начинку. Запікайте в розігрітій духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.

    Сирні коржики на молоці



    Інгредієнти:

  • борошно - 15 склянки;

  • молоко - 05 склянки;

  • сир - 100 г;

  • гірчиця - 05 ч. ложки;
  • Сирні коржики за 5 хвилин

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль.



  • Приготування
    Перемішайте в мисці борошно, сіль і гірчицю. Додайте розм'якшене вершкове масло і заважайте, поки борошно не стане як хлібні крихти. Влийте в борошно молоко і замісіть тісто. Тертий сир так само додайте в тісто. Розкачайте тісто і склянкою наріжте кружечки товщиною 1 - 15 см. коржі Викладіть на деко і посипте сиром. Запікайте в духовці 15 хвилин при температурі 220 градусів.