Всі ми любимо гарячі, смачні пироги і готові ласувати ними хоч кожен день, але ось витрачати багато часу на їх приготування зовсім не хочеться. Тому, щоб не позбавляти себе задоволення, спробуйте приготувати рибний заливний пиріг, і зрозумієте, що на це не потрібно багато часу і сил.
Принадність цього пирога не тільки в тому, що немає потреби замішувати тісто, але і в тому, що в якості начинки підійде як свіжа, так і будь-яка консервована риба.
Заливний пиріг з сайрою
Отже, якщо ви чекаєте гостей, або ж до вечері залишається зовсім небагато часу, а ви не знаєте, що вигадати, щоб він вийшов і смачним і ситним, кращим рішенням проблеми стане заливний пиріг з консервою.
Інгредієнти: Для тіста:
майонез - 200 г; яйця - 2 шт.; борошно - 8 ст. ложок; вода кип'ячена - півсклянки; рослинне масло. Для начинки:
сайра консервована - 2 банки цибуля - 2 шт. Приготування Яйця збити, змішати з майонезом і додати води. Потім потроху додавати борошно і перемішати. У тесту повинна бути консистенція густої сметани. При необхідності додайте ще води або борошна.
Тепер обсмажте цибулю, щоб він став золотистим. Рибу розімніть виделкою і перемішати із смаженою цибулею. Змастіть форму для запікання олією і вилийте в неї частину тіста. Зверху викладіть начинку і залийте другою половиною тіста.
Нагрійте духовку і випікайте заливний пиріг з рибою півгодини. Подавайте до столу теплим, при бажанні з кошторисною.
Врахуйте, що можна приготувати заливний пиріг з будь-якими рибними консервами на ваш смак, а не тільки з сайрою.
Заливний пиріг з сьомгою
Якщо ви віддаєте перевагу свіжій рибі і маєте часом для приготування пирога, то начинкою може послужити смачна і корисна сьомга.
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 3-4 шт.; майонез - 200 г; сметана - 200 г; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 3/4 ст.; сіль, спеції. Для начинки:
сьомга свіжа - 400-500 г; петрушка; цибуля порей або ріпчаста) - 1 шт.; сіль, спеції; рослинне масло. Приготування Цибулю обсмажте, і коли він буде практично готовий, додайте петрушку і обсмажте разом ще кілька хвилин. Потім сьомгу наріжте невеликими шматочками і в окремій сковороді обсмажте до готовності. Яйця збийте з сіллю, а потім перемішайте з майонезом і сметаною. Продовжуючи збивати, додайте розпушувач і борошно.
Тепер змастіть форму маслом, вилийте половину тіста, викладіть начинку, а потім вилийте другу половину. Розігрійте духовку до 180 градусів і печіть пиріг 35-40 хвилин.