Пироги з м'ясом в духовці - це одне з найпопулярніших страв у світі. Варіантів його приготування в різних країнах дуже багато. Тісто для пирога може бути будь - яким-дріжджовим, бездріжджовим, листковим і навіть пісочним. Начинка теж: з яловичини, курки, з додаванням овочів, сиру і грибів. До того ж вони можуть бути круглими, квадратними, прямокутними і т. д. Як же готувати пиріг з м'ясом? Дуже просто. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів.
Відкритий пиріг з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
картопля - 200 г; борошно - 200 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; сіль - за смаком. Для начинки: м'ясний фарш - 500 г; перець болгарський - 2 шт.; помідор - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; вершки жирні - 100 мл; яйце - 2 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; сир - 100 р. Приготування Беремо картоплю чистимо, дрібно ріжемо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім зливаємо воду і добре розминаємо картоплю виделкою. Додаємо яйце, масло і гарненько все перемішуємо. Акуратно додаємо борошно і замішуємо тісто для пирога. Викладаємо його в роз'ємну форму для випічки і робимо бортики, відправляємо в морозилку. Поки тісто застигає і набуває форму, ми з вами займемося приготуванням начинки. Нарізаємо болгарський перець і злегка обсмажуємо на сковороді.
Цибулю чистимо, подрібнюємо, обсмажуємо на окремій сковороді, додаємо м'ясний фарш і гарненько перемішуємо. Кладемо перець і дрібно порізаний помідор і обсмажуємо все разом 20 хвилин. Викладаємо нашу начинку на тісто, в окремій мисці змішуємо вершки, молоко і томатну пасту. Додаємо яйце і все злегка збиваємо. Солимо, перчимо до смаку і поливаємо цим соусом наш пиріг. Випікаємо 35 хвилин при температурі 180°С. За 5 хвилин до готовності посипаємо тертим сиром.
Картопляний пиріг з м'ясом, рецепт
Інгредієнти: сметана - 200 г; майонез - 200 г; борошно - 300 г; яйце - 3 шт.; сода - 1 ч. ложка; сіль - за смаком; м'ясний фарш - 300 г; картопля - 400 г; цибулина - 1 шт. Приготування Перемішуємо майонез зі сметаною, додаємо соду, борошно і замішуємо не густе тісто. Для начинки беремо цибулю чистимо, подрібнюємо. Картопля теж чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо цибулю, картоплю і м'ясний фарш, солимо і перчимо за смаком. У форму для випічки викладаємо половину тіста, потім начинку і знову заливаємо тістом. Відправляємо пиріг в духовку на 40 хвилин.
Пиріг з м'ясом «Монастирська хата»
Інгредієнти: тісто філо (або листкове) - 1 упаковка; м'ясний фарш - 600 г; печериці - 200 г; цибуля ріпчаста - 3 шт.; яйце - 4 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Як спекти смачний пиріг з м'ясом? Рослинне масло розігріваємо на сковороді, додаємо дрібно порізану цибулю, м'ясний фарш, перемішуємо і обсмажуємо на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Цим часом ріжемо гриби тонкими пластинами і кладемо в сковороду. Все солимо, перчимо до смаку, заправляємо спеціями. У чашці гарненько збиваємо яйця і солимо.
Потім беремо форму для випічки змащуємо її маслом і на дно кладемо 2 аркуша тесту. Ретельно змащуємо їх яєчної сумішшю і приступаємо до приготування самої «хати». Для цього беремо аркуш, змащуємо яйцем, кладемо на середину фарш і щільно загортаємо. Таким чином, робимо 10 трубочок і тільки потім викладаємо їх гіркою: спочатку 4 трубочки, потім 3 2 і 1. Кожен шар ретельно промазуємо яйцем.
Коли склали весь дах, загортаємо її повністю нижніми листами, змащуємо яйцем і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 35 хвилин. Смачний і незвичайний пиріг з м'ясом готовий!
Якщо у вас немає тіста філо, то можна використовувати звичайне листове, просто його потрібно дуже тонко розкачати. Приємного апетиту!