Вернуться назад Распечатать

Хлібні палички

Хлібні палички
Смачні домашні хлібні палички припадуть до смаку кожному. Вони ідеально підходять до будь-якого соусу або джему. Хлібні палички можуть бути хорошим аперитивом, поки ваше сімейство буде чекати вечері.

Хлібні палички - рецепт



Інгредієнти:

  • борошно - 450 г;

  • вода - 250 мл;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • свіжі дріжджі - 20 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки.



  • Приготування

  • У теплій воді розчиніть цукор і сіль. Потім додайте дріжджі і почекайте, поки вони розійдуться. Додайте половину борошна і добре розмішайте. Влийте олію і замісити тісто, підсипаючи борошно. Тісто має відставати від рук. Коли тісто буде готове, змастіть його маслом і приберете в тепле місце на 45 хвилин. Коли тісто підійде, помісіть його трохи, потім розділіть на маленькі кульки. З кульок скатайте джгутики товщиною 1 див розігрійте Духовку до 220 градусів і запікайте ласощі близько 25 хвилин. Готові палички покропите водою, накрийте рушником і дайте полежати так пару хвилин.



  • Хлібні палички з сиром



    Інгредієнти:

  • борошно - 350 г;

  • вода - 200 мл;

  • сир - 100 г;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • оливкова олія - 1 ч. ложка;

  • молоко - 50 мл;
  • Хлібні палички

  • кунжут.



  • Приготування
    Борошно перемішайте з сіллю і додайте оливкову олію. У теплій воді розведіть дріжджі з медом і додайте в борошно. Замісіть тісто і залиште його на годину в теплому місці. Коли тісто підійде, додати в нього тертий сир і добре перемішайте, щоб він розподілився по всьому тесту. Залиште тісто підійти ще 20 хвилин. З тіста розкатати корж товщиною 5 см, змастіть її молоком і обсипте з двох сторін кунжутом. Поріжте корж на смужки товщиною 1 див Деко змастіть маслом і випікайте палички 25 хвилин при 180 градусах.


    Для різноманітності ви можете зробити половину хлібних паличок з кунжутом, а половину посипати маком.